U kunt uw gasten de (aan)betaling online via bijvoorbeeld iDEAL laten voldoen. Dit kan op uw eigen website via het online boeken of via het versturen van een betaallink in de e-mail met de factuur. Bookzo maakt gebruik van een koppeling met een payment provider, om gebruik te maken van iDEAL heeft u een account nodig bij Mollie en een zakelijke bankrekening. Gratis registreren kan via de onderstaande link:

Na het registreren kunt u Online betalen activeren in Bookzo onder 'Instellingen, Online instellingen' op het tabblad 'Online betalen'.

Provider:

Selecteer hier Mollie als gewenste payment provider.

Online betalen activeren:

Hiermee activeert of deactiveert de mogelijkheid van het online betalen.

Mollie API-key:
Voer hier de Mollie API-key in. Deze is terug te vinden in uw Mollie account.
Betaalmogelijkheden:
Vink hier de gewenste betaalmogelijkheden aan.
Bedrag:
Selecteer hier het bedrag wat de gast moet betalen, keuze uit:
- Aanbetaling.
- Totaalbedrag.
- Keuze aanbetaling of totaalbedrag.
Direct als betaling registreren:

Hiermee wordt de online betaling direct als definitieve betaling in Bookzo opgeslagen, kies dit niet als u Bookzo gekoppeld heeft aan uw boekhouding omdat dan later de betaling nog eens door uw boekhoudpakket wordt geïmporteerd.

Betalingen accepteren via klantenportaal:
Als dit aan staat, dan is het mogelijk dat de gast de betaling direct in de Mijn-omgeving doet.
Betaalwijze:
Kies hier de betaalwijze waarop de betaling geregistreerd moet worden.
Succes url:Geef hier de URL van de internetpagina op als de betaling is gelukt. Indien leeg, gaat deze naar een standaardpagina.
Failed url:Geef hier de URL van de internetpagina op als de betaling is mislukt. Indien leeg, gaat deze naar een standaardpagina.

Wanneer u alle instellingen heeft opgegeven kiest u Ok om de gegevens op te slaan en te activeren.

In de rapportage (excel en website) van Mollie of Targetpay vindt u per transactie een transactieID, met dit ID kunt u de boeking terugvinden in Bookzo.

Betaallink meesturen in de e-mail

Het is mogelijk om een betaallink mee te sturen in de e-mail die u vanuit Bookzo stuurt.

Via de Uitgebreide editor zijn onderstaande velden in de e-mail op te nemen:

• Aanbetaling <<BetaalUrlAanbetaling>>
  • Slotbetaling <<BetaalUrlRestbetaling>>
  • Openstaand bedrag <<BetaalUrlOpenstaand>>

Onderaan dit artikel kunt u een voorbeeld e-mail downloaden welke u kunt openen en gebruiken in Bookzo.

Na het klikken op de link komt de gast op een beveiligde betaalpagina en kan hij de betaling uitvoeren volgens de gewenste betaalmethode.