Informatie en tips bij het gebruik van TOR

Wordt er een reservering in Bookzo gemaakt, dan wordt deze automatisch en per direct in TOR dicht gezet. Wordt er een reservering via TOR gemaakt dan wordt deze automatisch in Bookzo dicht gezet, dat kan 5 minuten duren. Het planbord van Bookzo is altijd leidend.

TOR koppeling instellen

• Neem vooraf altijd contact op met VVV Texel of VVV Ameland en geef door dat u gebruik wilt maken van de koppeling tussen TOR en Bookzo.
  • Ga naar Stamgegevens > Accommodaties, open de betreffende accommodatie en ga naar de tab TOR (alleen beschikbaar als u gebruikt maakt van de TOR koppeling).
  • Vul hier de gevraagde gegevens in en klik op Opslaan.

Extra kosten regels

Zorg ervoor dat de codes voor de Extra kosten regels zowel in Bookzo als TOR gelijk zijn. Als er een reservering via TOR wordt gemaakt, dan worden de betreffende extra kosten regels gematcht en in Bookzo geplaatst. Wordt er geen match gemaakt, dan verschijnt deze als extra regel in de reservering.

Tip: Maak eventueel een extra Taal aan bij Instellingen > Instellingen > Talen: TOR. Vul dan bij de Extra kosten (taal TOR), de omschrijving van de kostenregel in zoals ze via TOR binnenkomen.

Belangrijk

Zorg ervoor (en controleer vooraf) dat de bezetting in Bookzo en TOR met elkaar overeen komen! Zoals eerder gemeld: het planbord van Bookzo is leidend. Heeft u een reservering in TOR staan en deze staat nog niet in Bookzo, dan wordt TOR voor die accommodatie weer vrijgegeven.

⚠️ Een boeking vanuit TOR kan als fout geplaatst worden als er geen aansluitende periode vrij is in het planbord voor de boeking.

Lees meer: Een boeking wordt als fout gedownload in Bookzo

Prijzen synchroniseren naar TOR

Het is mogelijk om de prijzen vanuit Bookzo te synchroniseren naar TOR.

Hierbij kan een toeslag in % worden aangegeven, deze bedragen worden afgerond in hele Euro's.

De prijstypen in TOR moeten vooraf in de configuratie in TOR worden aangemaakt.

Prijstype in BookzoPrijs type in TOR
Per configuratie (vakantiehuizen)Per configuratie (week, midweek, weekend e.d.)
Per nacht (hotels / B&B's)Prijs per nacht
Per plaats (campings)Prijs per plaats (incl. 2 personen)

Prijzen die in Bookzo zijn ingesteld bij Extra persoon worden gesynchroniseerd.

De Min-stay wordt gesynchroniseerd.

⚠️ Koppel per TOR-code maar één accommodatie aan een prijs. Stel u heeft 10 dezelfde hotelkamers of campingplaatsen met dezelfde TOR-code, dan hoeft maar bij 1 accommodatie de prijzen synchronisatie te worden ingesteld.