Klik op 'Onderhoud > Prijzen', daarna op 'Nieuw'. Een pop-up opent met een scherm waarin u prijzen kunt invoeren.

Naam:
Voer hier een naam in voor het prijsblok, bijvoorbeeld week, midweek, weekend of nachtprijs. Dit is een interne naam.
Aankomsten vanaf:
Geef hier de datum op vanaf welke aankomstdatum de prijs geldig is.
Aankomsten tot:
Geef hier de datum op tot wanneer er mag worden aangekomen voor deze prijs.
Aantal nachten:
Voer hier het aantal nachten in waarvoor de prijs geldt (Bijvoorbeeld: weekend 3, midweek 4 en week 7 nachten).
Min. aantal nachten:
Voer hier het minimaal aantal nachten in wat voor de prijs van toepassing is. Bijvoorbeeld: de prijs is € 50,-, aantal nachten is 1 en het minimaal aantal nachten is 2. De prijs die getoond wordt is dan € 100,-.
Actief op:
Vink de checkboxen aan voor de dagen waarop de prijs van toepassing is.
Aankomst op:
Vink de checkboxen aan voor de aankomstdagen waarop de prijs van toepassing is.
Minimumstay:
Vul hier het minimaal aantal nachten in op dagniveau.
Omschrijving:
Voer hier optioneel een naam van de prijs in. Dit kan worden getoond op internet. Dit veld mag ook leeg blijven.

Voorbeeld weekprijzen invoeren op basis van periodeprijzen:

Voorbeeld weekprijzen invoeren op basis van nachtprijzen:

Accommodaties

Vul de (basis)prijs is in op de dagen dat deze prijs actief is.

Toepassen: vink de checkbox aan van de accommodaties waar de prijs voor geldt. De prijs wordt dan automatisch ingevuld bij Bedrag.

Tip!

U kunt de prijs per accommodatie regel aanpassen. Zo kunt u binnen dezelfde periode verschillende prijzen toepassen en wordt het aantal te maken prijsblokken een stuk minder.

Kopiëren

Het is ook mogelijk om prijsblokken te kopiëren. Dit is handig als u bijvoorbeeld dezelfde tarieven en/of periodes hanteert gedurende het jaar. Open een prijsblok en klik op kopiëren. Alle gegevens worden gekopieerd, het veld voor de naam wordt leeg. Voer hier een nieuwe naam in en verander waar nodig de datums van de aankomsten en/of prijzen.

Klik op opslaan. Klik op Nieuw om eventueel een volgend prijsblok aan te maken. Herhaal dit voor alle boekbare periodes.