1. Download bookzolayer.zip: uitpakken en in de root van de website plaatsen in een map 'bookzolayer'.
  2. Download BookzoWordpress.zip: installeren via Wordpress zelf, plaats het bestand in de plugin map van Wordpress.

De bestanden zijn onderaan dit artikel beschikbaar als bijlage/download.

Bookzo kan daarna op de volgende manier geconfigureerd worden:

• Ga in Wordpress naar Bookzo
  • Stel daar de configuratie in
  • De login gegevens zijn verplicht, alle andere opties naar wens invullen

Maak een Bookzo standaard pagina aan (Toon alles):

• Inloggen in het dashboard
  • Ga naar Bookzo – Pages
  • Maak daar een nieuwe pagina aan en kies de pagina Default
  • Sla op
  • Ga naar Weergave > Menu’s
  • Plaats de nieuwe pagina in het menu

Voor groepspagina’s

• Inloggen in het dashboard
  • Ga naar Bookzo – Groups
  • Maak daar een nieuwe groep aan en kies de groep die je wilt tonen.
  • Sla op
  • Ga naar Weergave > Menu’s
  • Plaats de nieuwe groep in het menu

Voor overige pagina’s (resultaten, last-minutes boeken)

• Inloggen in het dashboard
  • Ga naar Bookzo – Pages
  • Maak daar een nieuwe pagina aan en kies de pagina die je wilt aanmaken
  • Sla op
  • Ga naar Weergave > Menu’s
  • Plaats de nieuwe pagina in het menu

Alle pagina’s zijn optioneel. Alleen de standaard (Default) pagina is vereist. De overige pagina’s zijn vooral voor SEO goed om te maken. Het kan zijn dat Wordpress niet direct de pagina toont. Ga dan naar Weergave -> Permalinks. Doe daar niks, alleen de pagina bezoeken is al genoeg.

Het plaatsen van de Bookzo zoek widget

Naast de plugin pagina's is het mogelijk een zoekwidget te plaatsen op elke pagina binnen wordpress. Voer de volgende stappen uit:

• Inloggen in het dashboard
  • Ga naar widgets
  • Sleep de widget "Bookzo Search" naar de widgetpositie waar u het zoekvenster wilt tonen.
  • Sla de widget op.

Server/hosting advies

• PHP7
  • Apache server
  • Sluit de Bookzo pagina's en cookies (PHPSESSID) uit voor caching systemen zoals bijv. Varnish