1. Download https://www.mijnonlineboeken.nl/updates/wordpress/bookzo.zip
  2. Installeer het zip bestand via Plugins – Nieuwe plugin – Plugin uploaden
  3. Activeer de Bookzo plugin

Bookzo kan daarna op de volgende manier geconfigureerd worden:

• Ga naar het nieuwe Bookzo menu item in de Wordpress administratie
  • Stel daar de configuratie in
  • Accountnaam en wachtwoord zijn verplicht, alle andere opties naar wens invullen
  • Ga naar Instellingen - Permalinks en zorg er voor dat de instelling op Standaard of Berichtnaam staat

Maak een Bookzo standaard pagina aan (Toon alles):

• Ga naar Bookzo – Pages
  • Maak daar een nieuwe pagina aan en kies de pagina Default
  • Sla op
  • Kopieer de permalink
  • Ga naar Weergave – Menu’s
  • Voeg een Aangepaste link toe aan het menu met als URL de eerder gekopieerde permalink

Alleen de standaard (Default) pagina is vereist. De overige pagina’s zijn optioneel, maar voor SEO doeleinden wel goed om aan te maken.

Voor groepspagina’s

• Ga naar Bookzo – Groups
  • Maak daar een nieuwe groep aan en kies de groep die je wilt tonen.
  • Sla op
  • Kopieer de permalink
  • Ga naar Weergave – Menu’s
  • Voeg een Aangepaste link toe aan het menu met als URL de eerder gekopieerde permalink

Voor overige pagina’s (resultaten, last-minutes boeken)

• Ga naar Bookzo – Pages
  • Maak daar een nieuwe pagina aan en kies de pagina die je wilt aanmaken
  • Sla op
  • Kopieer de permalink
  • Ga naar Weergave – Menu’s
  • Voeg een Aangepaste link toe aan het menu met als URL de eerder gekopieerde permalink

Het plaatsen van de Bookzo zoek widget

Naast de plugin pagina's is het mogelijk een zoekwidget te plaatsen op elke pagina binnen wordpress. Voer de volgende stappen uit:

• Inloggen in het dashboard
  • Ga naar Weergave – Widgets
  • Sleep de widget "Bookzo Search" naar de widgetpositie waar u het zoekvenster wilt tonen.
  • Sla op.

Server/hosting advies

• PHP7
  • Sluit de Bookzo pagina's en cookies (PHPSESSID) uit voor caching systemen zoals bijv. Varnish