Klik op [Stamgegevens] en onder [Accommodaties] op [Kenmerken], daarna op [Nieuw]. Een nieuw scherm opent waarin u de kenmerken kunt invoeren.

1. Geef het kenmerk een (interne) naam
  2. Ja/Nee (Bijvoorbeeld huisdieren toegestaan)
  3. Geheel getal (Bijvoorbeeld afstand tot het strand)
  4. Bedrag
  5. Tekst (Bijvoorbeeld Ligging)

Aan het kenmerk is een default waarde toe te kennen. Als we bovenstaande voorbeelden weer als uitgangspunt nemen:
  • Huisdieren toegestaan: als dit voor de meeste accommodaties is toegestaan, vink dan de checkbox aan
  • Afstand tot het strand: 100
  • Ligging: Noord

Deze waardes worden dan standaard aan alle accommodaties toegewezen. Deze zijn per accommodatie te wijzigen. Ga naar 'Stamgegevens > Accommodaties > dubbelklik op de accommodatie'. De accommodatie wordt geopend, klik dan op de tab 'Kenmerken' om deze voor de geopende accommodatie aan te passen.

Andere voorbeelden voor kenmerken zijn:
  • Ligbad
  • Tweede toilet
  • Open haard
  • Internet
  • Etc, etc

Het kenmerk kunt u toekennen aan een groep. Vul hier de naam van de groep in (bijvoorbeeld Woonkamer). Het resultaat kan er dan als volgt uitzien.

Woonkamer
  • Flatscreen-tv
  • DVD-speler
  • Openhaard

Bij het online boeken bestaat de mogelijkheid om te filteren op deze kenmerken. Vink dan 'Gebruik als filter' aan.