1. Ga naar [Stamgegevens] > [Extra Kosten] > Klik op [Nieuw]. Of open de bestaande extra kosten van de toeristenbelasting en klik op [Kopiëren], pas de kopie aan.

• Voer bij code bijvoorbeeld TB19 in
  • Omschrijving: Toeristenbelasting
  • Prijs: € 1,85  per persoon per dag
  • [x] met een maximum van: € 12,95 Euro per persoon
  • BTW percentage: Nul

Instellingen

• [x] Automatisch toevoegen bij nieuwe reservering
  • [x] Online te boeken
  • [x] Kosten teruggave bij annuleren reservering

Klik op [Opslaan en sluiten]

2. Ga daarna na [Stamgegevens] > [Accommodaties] > dubbel klik op een accommodatie om te openen

• Ga naar tabblad Kosten
  • Voeg bij Code TB19 toe
  • Vink conditie: aan
  • Veld Datum: aankomst
  • Type: Groter dan
  • Waarde: 20181231

Vink bij de code van de huidige toeristenbelasting conditie ook aan en kies:

• Veld Datum: aankomst
  • Type: Kleiner dan
  • Waarde: 20190101

Klik op [Opslaan en sluiten]... Open de volgende accommodatie en herhaal bovenstaande stappen vanaf punt 2. Op deze wijze wordt de verhoging in de Texelse toeristenbelasting automatisch verwerkt.

Alternatief

U past de bestaande Extra kosten van de toeristenbelasting aan in het nieuwe tarief. Reserveringen die nog binnenkomen en betrekking hebben op 2018 past u handmatig aan.