Via het Planbord is er een Prijzenoverzicht/dashboard beschikbaar. In het Prijzenoverzicht is de actuele voorraad te zien, de prijzen zijn te zien én aan te passen. Staan de accommodaties in een pool of groep dan is in één keer de prijs voor alle accommodaties in deze groep te wijzigen.

• Ga naar Planbord > tabblad Prijzenoverzicht
  • Klik op de knop Verversen / Vullen om de prijzen en beschikbaarheid in te laden.
  • < Vorige: 2 weken terug
  • Volgende >: 2 weken vooruit
  • Of selecteer een datum via de datum kiezer

Legenda

Hotelkamers12Aantal beschikbare accommodaties
Kamer 1021Accommodatie is beschikbaar
Kamer 1080Accommodatie is niet beschikbaar

Klik op een accommodatie om deze open te klappen. De prijzen worden nu zichtbaar en kunnen eventueel aangepast worden.

Klik op een prijs om deze aan te passen.

Om meerdere prijzen in één keer aan te passen is het mogelijk om toetscombinaties te gebruiken

• [Ctrl] + Klik op de gewenste prijzen. In de betreffende cellen verschijnt een pen-icoontje om aan te geven dat de prijs gewijzigd wordt. Pas de prijs in de laatst geselecteerde cel aan. De prijs wordt aangepast in alle geselecteerde cellen.
  • [Shift] + Selecteer een eerste prijs en een laatste prijs in de rij, pas de prijs aan. Alle geselecteerde prijzen worden aangepast.

Prijzen aanpassen bij boeken uit pool/groep

Klik op de groep van de accommodatie om de prijzen te openen. De prijzen van de groep zijn op dezelfde wijze aan te passen als op het niveau van de accommodatie.

Wordt er een prijs aangepast van een accommodatie die in een groep valt. Dan is er een verschil. Dat wordt zichtbaar gemaakt met een waarschuwing icoontje /!\.

Prijzenoverzicht exporteren

Het is mogelijk om het Prijzenoverzicht te exporteren naar een CSV (komma gescheiden) bestand.

Daarna is het te openen in een bijvoorbeeld Excel.

• Ga met de muis naar de groep van de accommodaties en klik met de rechtermuis.
  • Klik op de knop Export.
  • Geef het bestand een naam en klik op Opslaan.