Het is mogelijk om de standaard CSS van het online boeken aan te passen door middel van CSS overrides.

Plaats binnen het actieve template op de onderstaande locatie een bestand genaamd custom.css dus:

/templates/{templatenaam}/html/bookzo/assets/css/custom.css

In dit CSS bestand kun je de standaard CSS van Bookzo overschrijven.

Een voorbeeld

Door de groene Meer info knop te inspecteren in de browser, kun je zien dat deze een CSS class bz-button-secondary heeft.

Om deze knop een andere kleur te geven, moeten we de class bz-button-secondary overschrijven met een sterkere selector/regel.

Elke Bookzo pagina valt onder een div element met de class bookzo-page

Deze kunnen we toevoegen als prefix aan de selector/regel in custom.css om deze sterker te maken dan de standaard Bookzo regel.

Kortom, met de volgende CSS kun je de achtergrond kleur overschrijven:

.bookzo-page .bz-button-secondary {
  background-color: blue;
  background-image: none;