1. iCal bestand van Bookzo naar boekingssite

Het is mogelijk om de bezetting van een accommodatie via een iCal bestand te publiceren op de kalender van een boekingssite/portaal.

• Ga naar Stamgegevens > Accommodaties
  • Dubbelklik om de betreffende accommodatie te openen
  • Ga naar het tabblad iCal
  • Kopieer de iCal url van deze accommodatie
  • Plak de url in de kalender van de accommodatie van de betreffende boekingssite
  • Voeg eventueel ?concatPeriods=false toe achter deze link om te voorkomen dat periodes worden samengevoegd
  • Probeer /event.ics/  achter de url te plaatsen als de ical niet werkt in het externe systeem

2. iCal bestand van boekingssite naar Bookzo

Het is ook mogelijk om iCal bestanden/URL's vanuit een externe boekingssite in Bookzo te plaatsen.

Reserveringen gemaakt via de boekingssite worden als blokkering in het planbord van Bookzo geplaatst.

• Ga naar Stamgegevens > Accommodaties
  • Dubbelklik om de betreffende accommodatie te openen
  • Ga naar het tabblad Ical
  • Kopieer en plak de iCal URL in het veld 'Te importeren kalenders'

Het is mogelijk om meerdere iCal bestanden/URL's in het tekstveld te plaatsen.

• Klik op Opslaan en sluiten

We adviseren om maar één van deze methode tegelijk toe te passen. Bij een annulering kan de blokkering anders in een loop raken:

• Je verwijdert de blokkering uit Bookzo, vervolgens stuurt de channel de blokkering weer door en zet deze weer dicht in Bookzo, etc.
  • Je verwijdert de blokkering uit de boekingssite, vervolgens stuurt Bookzo de blokkering weer door naar de boekingssite, etc.

Noot voor supportmedewerkers Bookzo:

• Voor de iCal module is het tevens nodig om reservation pick-up aan te zetten.