Reserveringen met de status factuur kunnen niet zomaar verwijdert worden. Daar moet een annulering van gemaakt worden. Van de factuur wordt dan een creditnota gemaakt.

Open de betreffende reservering/factuur

Klik op Annulering

Het kan zijn dat de gast nog een percentage van de huursom moet betalen of bijvoorbeeld de reserveringskosten. Op het moment dat u een Annulering maakt verschijnt onderstaand venster:

Geef hier het percentage in wat de gast eventueel nog moet betalen. Voer 0 in als de gast het volledige huurbedrag terug krijgt. Bij de Reserveringskosten (Extra kosten) moet op het tabblad Instellingen 'Kosten teruggave bij annuleren reservering' niet zijn aangevinkt.

Zie de bijlage bij dit artikel voor een voorbeeld van een annulering.