In Bookzo kunnen er op twee manier arrangementen worden aangemaakt:

1. Arrangementen met een vaste prijs.
    Prijstype [Fixed huurbedrag]*
  2. Arrangementen met een korting of toeslag op de bestaande huurprijs.
    Prijstype [Korting / Toeslag]

In dit artikel bespreken we punt 1, het aanmaken van een arrangement met een vaste prijs. De prijs van het arrangement wordt in dit geval van te voren bepaald. Eventuele extra's die in het arrangement zitten worden uit de kosten van de huur van de accommodatie gehaald.

* Op dit moment worden alleen periode prijzen ondersteund en nog geen nachtprijzen. De komende tijd gaan we de mogelijkheid van de arrangementen met een fixed prijs verder uitbreiden.

Ga naar Onderhoud > Arrangementen en klik op Nieuw.

• Naam: geef hier het arrangement een voor u zelf herkenbaren naam. Dit is voor intern gebruik.
  • Omschrijving: voer hier de naam van het arrangement in zoals de gast het te zien krijgt.
  • Prijstype: kies hier voor [Fixed prijs].
  • Voordat u verder gaat met het invoeren van de prijs, klik eerst op [Opslaan].
  • Klik daarna op de knop [Nieuwe prijzen invoeren].

Een nieuw venster wordt geopend om de prijzen in te voeren. Dit venster ziet er hetzelfde uit als het venster waar u de reguliere prijzen invoert.

Echter staat Arrangementsprijs aangevinkt en het is niet mogelijk om hier de accommodaties te selecteren. Maar hier selecteert u op welk arrangement deze prijs van toepassing is.

Klik op Opslaan en sluiten om de arrangementsprijs op te slaan en keer terug naar venster om het arrangement verder in te stellen.

Accommodaties: geef hier aan op welke accommodaties het arrangement van toepassing is.

Kosten: selecteer hier de extra's die in het arrangement zitten. Pas bij Voor eventueel de prijs van deze extra's aan.

Online beschrijving: hier kunt u het arrangement (uitgebreid) omschrijven. Deze tekst is zichtbaar voor uw gast.

Afbeeldingen: voeg hier afbeeldingen toe. Deze afbeeldingen zijn online ook weer zichtbaar bij het arrangement voor de gast en bij het boeken.

Als het arrangement helemaal is ingevoerd klikt u op Opslaan en sluiten.

* Let op: een arrangement is alleen geldig wanneer er een prijs bekend is. Wanneer je hebt aangevinkt dat Prijs op vertrekdag bepaalt of periode boekbaar is, moet er dus een prijs op de vertrekdag in Bookzo staan.