Met kenmerken kun je accommodaties van elkaar onderscheiden. Zo heeft de ene een bad, de ander een douche. Deze kenmerken kun je bij het online zoeken weer instellen als zoekfilter. Je kunt filters instellen als Tag en je kunt kenmerken gebruiken voor Voorkeursboeking met kenmerk. Hoe je dit instelt lees je hier. 


INHOUDSOPGAVE


Kenmerken


Ga naar Stamgegevens - Kenmerken, klik bovenin op Nieuw om een nieuw kenmerk aan te maken. Er staan ook al een aantal vooringestelde kenmerken in Bookzo. 


In het scherm wat nu naar voren komt, kun je nieuwe kenmerken aanmaken. 



Geef het kenmerk een (interne) Naam waarop je deze makkelijk kunt terugvinden.


Soort


Onder het kopje Soort kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden.



Ja/Nee (Bijvoorbeeld huisdieren toegestaan)

Geheel getal (Bijvoorbeeld afstand tot het strand)

Decimaal

Bedrag

Tekst (Bijvoorbeeld Ligging)


Default


Aan het kenmerk is een Default waarde toe te kennen.



Voorbeeld:


Wanneer het kenmerk Huisdieren voor de meeste accommodaties is toegestaan, vink je hier de checkbox aan.

Voor Afstand tot het strand kun je een getal invoeren en als je kiest voor Ligging, zoals hierboven genoemd, kun je bijvoorbeeld Noord invullen.


Deze waardes worden dan standaard aan alle accommodaties toegewezen. Deze zijn per accommodatie wel nog te wijzigen, hiervoor ga naar Stamgegevens - Accommodaties en open je de accommodatie. Vervolgens ga naar het tabblad Kenmerken om deze voor de geopende accommodatie aan te passen.


Groep


Je kunt kenmerken toevoegen aan een groep. Zo zal Toilet, Bad en Douche bij de groep Sanitair horen en bijvoorbeeld de BBQ, Tuinstoelen en het Terras bij de groep Tuin. 


Ook kun je zelf een groep aanmaken door simpelweg in de regel Groep de nieuwe groepsnaam te typen. Wanneer je het kenmerk opslaat, zal deze nieuwe groep terug te vinden zijn bij de andere kenmerken. 


De kenmerk groepen worden ook gebruikt wanneer je kenmerken als filter hebt ingesteld voor het online boeken.


Sortering


Met Sortering kun je de volgorde van de kenmerken wijzigen. Dit bepaald waar het kenmerk komt te staan in het filter, bij online boeken komen de kenmerken per groep te staan. 


Gebruik je kenmerk groepen dan adviseren wij om in honderdtallen te werken. Alle kenmerken in bijvoorbeeld de groep Woonkamer 1-100, alle kenmerken voor de groep Keuken, 101-200, alle kenmerken voor de groep Badkamer 201-300, etc. Het is overigens dan niet nodig om alle kenmerken een nummer mee te geven. Het volstaat om één kenmerk per groep een cijfer mee te geven. Woonkamer geven we het cijfer 1, het eerste kenmerk in de groep Keuken 101 en het eerste kenmerk in de groep Badkamer 202. De sortering van de groepen zal dan als volgt zijn: 

 

Woonkamer

  • Kenmerk 1
  • Kenmerk 2
  • Kenmerk 3

Keuken

  • Kenmerk 1
  • Kenmerk 2
  • Kenmerk 3

Badkamer

  • Kenmerk 1
  • Kenmerk 2
  • Kenmerk 3


Gebruik als filter


Bij het online boeken bestaat de mogelijkheid om te filteren op deze kenmerken. Wanneer je dit wilt gebruiken, vink dan Gebruiken als filter aan. Kenmerken ingesteld als filters worden ook getoond in het planbord van Bookzo.


Offline filter


Indien je kenmerken hebt die je online niet wilt tonen, maar waar je wel op wilt filteren in Bookzo, vink je Offline kenmerk aan.


Is Tag


Je kunt een kenmerk ook instellen als Tag. Deze komt dan op de accommodatiekaart te staan bij het online boeken. Deze worden gebruikt bij bijvoorbeeld speciale indicaties zoals Geschikt voor invalide, of juist om USP's te tonen zoals Whirlpool/Hottub.



Prio


Prio kun je aanzetten wanneer je wilt dat het kenmerk wordt getoond bij de zoek en boek.

Zoals hier, staat kenmerk Prive parkeerplaats ingesteld als Prio 1.



In het planbord komen de kenmerken van de accommodatie naar voren door met de muis over de naam van de accommodatie te gaan.



Het kan ook zo zijn dat je hier alleen de belangrijkste kenmerken naar voren wilt laten komen. In dit geval geef je dan deze kenmerken een hogere prioriteit als Basic, bijvoorbeeld Prio 1. Na deze aanpassing worden alleen de kenmerken met een hogere prioriteit als Basic getoond in het planbord.



Type


Met Type koppel je het kenmerk aan een Airbnb kenmerk zodat de juiste kenmerken worden doorgestuurd bij een koppeling met content (dus vanuit Bookzo wordt dan de advertentie aangemaakt met de juiste kenmerken). Heb je geen Airbnb koppeling hoef je hier niks mee te doen.


Voorkeur


Maak je gebruik van Voorkeursboekingen op kenmerk dan kun je hier aangeven of dit een betaald kenmerk of een gratis kenmerk is. Maak je hier geen gebruik van dan laat je hem uiteraard op Geen staan.


Meer over het gebruik van voorkeursboekingen lees je hier in het artikel Voorkeursboeking - Kenmerken



Talen


Ook kun je bij de verschillende talen aangeven hoe je wilt dat het kenmerk en de kenmerk groep getoond wordt op de website.