In Bookzo kun je accommodaties aan elkaar koppelen. Hierdoor is het mogelijk dat een reservering bij een accommodatie ook de bezetting bij een andere accommodatie blokkeert. Deze functie is handig bij het verhuren van familiehuizen en groepsaccommodaties.


Hoe werkt een gekoppelde accommodatie


Je verhuurt een 15 persoons herberg, maar deze herberg kan ook worden verhuurd aan 5x 3 personen. Wanneer deze aan elkaar gekoppeld zijn en de 15 persoons herberg wordt verhuurd dan worden de 5x 3 persoons kamers geblokkeerd. Wordt er 1x een 3 persoons kamer verhuurd, dan wordt de 12 persoons herberg geblokkeerd en blijven de andere 4x 3 persoons kamers nog beschikbaar.


In Bookzo maak je dan 6 accommodaties aan:

  1. Herberg (15 personen)
  2. Kamer 1 (3 personen)
  3. Kamer 2 (3 personen)
  4. Kamer 3 (3 personen)
  5. Kamer 4 (3 personen)
  6. Kamer 5 (3 personen)


Wanneer je deze accommodaties hebt aangemaakt, ga je in Bookzo Web naar de desbetreffend accommodatie en vind je onderaan in het Tabblad Algemeen het Tabblad Gekoppelde accommodaties. Hier klik je op de knop Toevoegen en selecteer je de accommodaties die je wilt koppelen. 


Zoals je hier onder ziet, hebben we in de accommodatie Herberg alle vijf de kamers toegevoegd zodat deze worden geblokkeerd wanneer de Herberg in zijn geheel wordt verhuurd. Onder Kan geblokkeerd worden, wordt ook nog een keer aangegeven welke accommodaties er voor zorgen dat de Herberg geblokkeerd wordt wanneer een van deze verhuurd is. In dit geval is bij Kamer 1 t/m 5 de Herberg toegevoegd onder Ook blokkeren.


Dus wanneer de Herberg in zijn geheel wordt verhuurd, blokkeren de Kamers 1 t/m 5 en wanneer bijvoorbeeld Kamer 4 wordt verhuurd, zal de Herberg geblokkeerd worden omdat deze nu niet meer in zijn geheel te huren is.



De gekoppelde accommodaties zie je ook terugkomen onder het kopje Accommodaties is een reservering. 



In Bookzo Desktop doe je dit door naar de desbetreffende accommodatie te gaan en het Tabblad Gekoppelde accommodaties aan te klikken. Hier kun je de accommodaties die je wilt koppelen aanvinken. De gekoppelde accommodaties zijn hier ook terug te zien in de reservering.


Planbord


In het Planbord zie je nu dat de reservering op de Herberg ook de andere accommodaties blokkeert.