1. Ga naar [Stamgegevens] > [Extra Kosten] > Klik op [Nieuw]. Of open de bestaande extra kosten van de toeristenbelasting en klik op [Kopiëren], pas de kopie aan.

• Voer bij code bijvoorbeeld TB20 in
  • Omschrijving: Toeristenbelasting
  • Prijs: € 2,25 per persoon per dag
  • BTW percentage: Nul

Instellingen

• [x] Automatisch toevoegen bij nieuwe reservering
  • [x] Online te boeken
  • [x] Kosten teruggave bij annuleren reservering

Klik op [Opslaan en sluiten]

2. Ga daarna na [Stamgegevens] > [Accommodaties] > dubbel klik op een accommodatie om te openen

• Ga naar tabblad Kosten
  • Voeg bij Code TB20 toe
  • Vink conditie: aan
  • Veld: Datum aankomst
  • Type: En Groter dan
  • Waarde: 20191231

Vink bij de code van de huidige toeristenbelasting (2019) conditie ook aan en kies:

• Veld: Datum aankomst
  • Type: En Kleiner dan
  • Waarde: 20200101

Klik op [Opslaan en sluiten]... Open de volgende accommodatie en herhaal bovenstaande stappen vanaf punt 2. Op deze wijze wordt de verhoging in de Texelse toeristenbelasting automatisch verwerkt.

Alternatief

U past de bestaande Extra kosten van de toeristenbelasting aan in het nieuwe tarief. Reserveringen die nog binnenkomen en betrekking hebben op 2018 past u handmatig aan.

Tip

U kunt Extra kosten kopiëren van de openstaande accommodatie naar andere accommodaties. Dit is met name handig voor hotelkamers, campingplaatsen of groepen waar dezelfde Extra kosten op van toepassing zijn. Bij individuele vakantiehuizen willen de Extra kosten nog wel eens verschillen door varianten in schoonmaak, huisdieren e.d. Let hier dus wel op bij het kopiëren naar andere accommodaties!

Meer informatie: Accommodatie gegevens kopiëren.