Het is mogelijk om een document zoals bevestigingen en facturen direct in de e-mail te plaatsen. Deze worden dan niet meer als bijlage aan de e-mail toegevoegd.

• Ga naar Stamgegevens → Opmaak documenten.
  • Dubbelklik op 'Factuur' om deze te openen.
  • Maak eventueel een kopie door te klikken op [Kopiëren].
  • Voer een naam in, bijvoorbeeld 'Factuur zonder bijlage'.
  • Zet het vinkje aan bij 'Niet als bijlage meesturen'.

• Klik daarna op het tabblad 'E-mail' en ga naar de [Uitgebreide editor].
  • Plaats de cursor op de plaats waar het document getoond moet worden.
  • Klik op [ctrl]+[F9]. Hierdoor worden er 2 brackets geplaatst {  }.
  • Type hiertussen DOCVARIABLE "ReportHTML", dit ziet er uiteindelijk dus zo uit: { DOCVARIABLE "ReportHTML" }
  • Het is belangrijk om het op exact deze wijze te doen en niet d.m.v. het kopiëren van bovenstaande uit het kennisbankartikel.
  • Sluit daarna het venster en klik op [Opslaan en sluiten].

Ga naar het planbord en open of maak een reservering, kies voor [Definitief] → Factuur zonder bijlage → Opslaan en e-mailen. Het document van de factuur wordt dan tussen de e-mail tekst geplaatst;.