Aan de hand van het aantal personen kan er bij de accommodatie per slaapplaats worden aangegeven voor wie de slaapplaats geschikt is. Dit kan worden toegepast bij het online boeken via 'Bookzo Elements'. Bij het online boeken kan dan een reisgezelschap of gezinssamenstelling worden opgegeven. Hier wordt dan weer rekening mee gehouden bij de zoekresultaten.

Voorbeeld

Een 4-persoons familie kamer kan alleen geschikt zijn voor 2 volwassenen en 2 kinderen en niet voor 4 volwassen (zie onderstaand voorbeeld).

• Ga naar 'Stamgegevens > Accommodaties'
  • Dubbelklik op een accommodatie om deze te openen.
  • Klik op het tabblad 'Bedtypes'.
  • Vink per slaapplaats aan voor welk (leeftijd)type* de slaapplaats geschikt is.
  • Klik op [Opslaan & sluiten].

* Leeftijden instellen

Het instellen van het type slaapplaatsen werkt alleen als de leeftijdsinstellingen ook zijn ingesteld.

• Ga naar 'Instellingen > Instellingen > Algemeen'.
  • Vul bij baby, kind en senior de leeftijden in die gehanteerd worden.
  • Klik op [Ok] om op te slaan.