In zowel Bookzo Web als Bookzo Desktop heb je de mogelijkheid om de Kolomkiezer te gebruiken. Met de Kolomkiezer kun je je eigen overzichten bouwen, deze worden opgeslagen in je browser en op deze manier onthouden. De Kolomkiezer vind je bij Reserveringen, Gasten en Eigenaren.

Kolomkiezer in Web

Ga naar een willekeurig overzicht en klik rechtsboven op het icoon van de Kolomkiezer. Vervolgens opent er rechtsonder een scherm met daarin de namen van de te selecteren kolommen. Deze kun je aanklikken met muis en met een ingedrukte muisknop slepen tussen de kolommen die al in het overzicht staan.

Wanneer alle kolommen op de juiste plaatst staan, kun je je overzicht exporteren naar Excel. Op deze manier kun je gemakkelijk eigen overzicht maken.

Veldkiezer in Desktop

Ga naar een willekeurig overzicht, bijvoorbeeld Reserveringen en klik met je rechtermuisknop op de regel met de kolomnamen. In het venster wat nu verschijnt, klik je op Veldkiezer.

Er verschijnt een scroll-down menu met alle velden die je kunt toevoegen aan het overzicht.

Ook hier geldt dat wanneer alle velden op de juiste plek staan, je gemakkelijk een overzicht kunt exporteren naar Excel.

De veldkiezer in Desktop vind je terug bij Planbord - Reserveringen, Gasten, Eigenaren maar ook bij bijvoorbeeld Accommodaties.

Kolommen / velden verwijderen

Om kolommen / velden te verwijderen pak je het veld op met je muis. In Web sleep je deze weer naar het vak Kolomkiezer.

In Desktop kan je deze buiten het overzicht weer loslaten.

In onderstaande video laten we zien hoe je in Web kolommen kunt toevoegen en verwijderen.