Bookzo is gekoppeld met het slotensysteem van Hcontrol. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld receptieloos in- en uit te checken.

Via de e-mail ontvangt de gast automatisch een toegangscode (pincode) van het slot.

Deze pincode werkt uitsluitend vanaf de dag van aankomst t/m de dag van vertrek. Daarnaast kunnen we het zo instellen dat de gast de pincode alleen ontvangt indien de factuur volledig is betaald.

Inchecken

Als de gast voor het eerst het slot opent op de dag van aankomst, wordt ook de reservering in Bookzo automatisch ingecheckt en springt de accommodatie op bezet (rood) in het planbord.

Uitchecken

Wanneer de gast vertrekt kan hij door middel van een code ook uitchecken. U ziet in Bookzo dat de accommodatie weer vrij is. Het sleutel icoontje verdwijnt uit de reservering en de reservering krijg als status uitgecheckt.

Schoon melden door housekeeping

De housekeeping heeft een eigen code waarmee ze de accommodatie schoon kunnen melden. De accommodatie springt dan weer op vrij (groen) in het planbord.

Instellingen

Open de accommodatie en ga naar de tab Hcontrol:

• Voer bij E-mail het e-mailadres van het slot in.
  • Voer bij Secret de secretcode van het slot in.
  • Voer bij Wachtwoord het wachtwoord van het slot in.

Deze gegevens ontvangt u van Hcontrol.

Geef eventueel een marge in minuten op. Het slot is dan het aantal minuten voor de aankomst- en na vertrektijd nog actief.

Het is mogelijk om meerdere sloten aan de accommodatie toe te voegen. Zo kan de gast met dezelfde PIN-code verschillende deuren openen. Voeg in dat geval een ; toe (zonder spaties) tussen E-mail;Secret;Wachtwoord

Bijvoorbeeld

Email: email1@hcontrol.nl;email2@hcontrol.nl

Secret: Secret1;Secret2
Wachtwoord: Wachtwoord1;Wachtwoord2

Veel gestelde vragen

Vraag: Als er een boeking wordt gemaakt in Bookzo, wordt dan automatisch een code aangemaakt in het slot van de betreffende accommodatie? Of gebeurt dit pas als de betaling rond is?

Antwoord: De code is gekoppeld aan de reservering, ongeacht de betaling. De gast weet de code natuurlijk pas als die naar hem wordt gemaild.

We sturen alleen code’s naar het slot voor bevestigingen en facturen, dus zolang de reservering de status Gedownload of Optie heeft werkt de code nog niet op het slot.

Vraag: We hoeven Hcontrol niet te updaten om de codes te laten werken?

Antwoord: Bookzo stuurt elke 5 minuten de huidige codes naar het slot, dus dat gaat automatisch.

Vraag: Als er een wijziging plaatsvindt in een reservering, wordt de code ook aangepast? Wordt er dan een nieuwe code gemaakt, of alleen de tijden van de code die er al in zit?

Antwoord: Nee code blijft per reservering gelijk, alleen bij verwijderen en nieuwe reservering aanmaken wordt er een nieuwe code toegekend.

Vraag: Wat gebeurt er na het annuleren van een reservering?

Antwoord: Bookzo stuurt een nieuwe lijst met reserveringen naar het het slot zonder de geannuleerde reservering. Alle voorgaande reserveringen worden verwijdert. De code van slot komt dus te vervallen na het annuleren.

Noot voor Hcontrol: https://web.mijnreservering.info/accountnaam/CheckinReservation/102168/632/