Als u gebruik wilt maken van de SQL-database van Bookzo, dan is het van belang dat de beveiliging van uw computer het verkeer tussen Bookzo en de database toestaat. Het verkeer met SQL databases verloopt via poort 1433 en poort 1434.

In thuisnetwerken zal dit doorgaans geen probleem opleveren. In bedrijfsnetwerken, die over het algemeen goed beveiligd zijn, komt het wel eens voor dat deze poorten 1433 en 1434 geblokkeerd zijn door een firewall. Hierdoor is het niet mogelijk een SQL-server te benaderen.

Firewall instellen

Het is van belang dat uw systeembeheerder ervoor zorgt dat in de firewall de poorten 1433 en 1434 vrijgeeft.

En de URL moet worden ingesteld als : *.database.windows.net.

1. Open de Windows firewall;
  2. Kies in het menu links voor 'Geavanceerde instellingen';
  3. Selecteer nu in het menu links de optie 'Regels voor binnenkomende verbindingen';
  4. Kies in het menu rechts voor de optie 'Nieuwe regel';
  5. Selecteer de keuzeoptie 'poort';
  6. Selecteer eerst de optie 'TCP' en vul bij specifieke poorten de poorten 1433 en 1434 in, gescheiden door een komma;
  7. Klik op 'Volgende';
  8. Selecteer de optie 'Verbinding toestaan' en klik weer op 'Volgende';
  9. Vink aan voor welk domein de regel van toepassing is en klik op 'Volgende';
  10. Geef tenslotte de regel een naam en klik op 'Voltooien';
  11. Herhaal stap 3 t/m 10 maar kies bij stap 4 voor de optie "UDP'.