De Bookzo Wordpress plugin werkt samen met de volgende plugins om meertalige websites aan te bieden:

• Polylang (aanbevolen)
  • WPML

Om meerdere talen aan te bieden moet ten eerste in Bookzo de talen aangemaakt zijn:

Vervolgens moeten voor verscheidene gegevens in Bookzo vertalingen ingevoerd worden. Zoals de omschrijvingen van accommodaties, kenmerken en extra kosten alsook e-mails en bijbehorende documenten.

Aan de kant van de website/Wordpress plugin komen de in Bookzo ingestelde talen terug.

Aldaar moet het volgende ingesteld worden:

Op het moment van schrijven biedt de Bookzo Wordpress plugin standaard vertalingen voor Nederlands, Duits, Engels, Frans en Italiaans. Andere talen kunnen zelf toegevoegd worden op dezelfde manier als het overschrijven van de huidige vertalingen.

Als dit ingericht is, kan de Wordpress vertalingen plugin geinstalleerd en geconfigureerd worden.

Polylang

Na het installeren van de plugin, is het belangrijk dat deze zo ingesteld wordt dat er geen /nl of /de aan de URL's toegevoegd wordt:

De aangepaste berichttypes van Bookzo (Groups, Objects en Pages) moeten vertaalbaar gemaakt worden:

Ten slotte moeten voor de bestaande items (Groups, Objects en Pages) onder Bookzo vertalingen aangemaakt worden.

WPML

Na het installeren van de plugin is het belangrijk dat de optie "ID's aanpassen voor meertalige functionaliteit" aan staat:

Vervolgens moeten voor de bestaande items (Groups, Objects en Pages) onder Bookzo vertalingen aangemaakt worden.