Welkom bij Bookzo


Kom je in dit artikel dan ben je waarschijnlijk nieuw bij Bookzo. We wensen je van harte welkom en begeleiden je graag door het opstart proces. 


Volgorde 


Voor het inrichten van een nieuwe database adviseren wij om onderstaande volgorde te hanteren, op deze manier worden de verschillende onderdelen op een logische manier aan elkaar gekoppeld. Onder elke stap vind je een link naar een uitleg van dit onderwerp. We zullen alle onderwerpen hier kort toelichten.


Ga naar instellingen > instellingen > algemeen: stel hier de de instellingen in die van toepassing zijn voor uw bedrijfsvoering zoals factuurnummers en wanneer deze betaald dienen te worden maar ook taal en land instellingen en algemene ´regels´ voor het reserveren. 

  1. Kenmerken + kenmerkgroepen
    Hiermee maak je bijvoorbeeld filters aan voor op de website en vertel je de gasten welke kenmerken bij welke accommodaties horen.

  2. Extra kosten
    Denk hierbij aan toeristenbelasting maar ook toeslag voor een extra bed of huisdieren.

  3. Eigenaren*
    Deze maak je aan wanneer je gebruik maakt van de eigenaren module.

  4. Accommodaties
    Hier stel je de accommodatie en de bijhorende ´regels´ in zoals het aantal personen en of huisdieren zijn toegestaan.

  5. Prijzen
    Kies je voor nacht of periode prijzen? Ook stel je hier de de Min en Max stay in en de aankomst en vertrek dagen.

  6. Lay-outs documenten en standaard e-mails
    Wanneer gasten gereserveerd hebben ontvangen ze natuurlijk een mail met alle informatie. Standaard staan er al een aantal mails klaar welke allemaal naar wens aan te passen zijn. 


Opstart Video's


Om je een duidelijke uitleg te geven van het inrichten van de database hebben we opstartvideo's gemaakt. Deze nemen je stap voor stap mee door bovenstaande punten.

De opstart video's vind je hier en staan op volgorde van instellen. Aan de hand van deze video's en de kennisbankartikelen kan je je database klaar maken voor gebruik.
Mocht je vragen hebben of hulp nodig hebben met het instellen neem dan gerust contact op met ons Support team via support@bookzo.nl of bellen naar 0222-745015.