Bookzo beschikt over een tool om reserveringen te importeren. Gebruik hiervoor bijgaand excel template (de bijlage is te downloaden onderaan dit artikel). Voor een goede import is het belangrijk dat u de namen van de kolommen niet verandert.

Aandachtspunten bij een goede import zijn:

AccommodatieDe naam van de accommodatie moet exact overeenkomen zoals ze in Bookzo staan bij Stamgegevens > Accommodaties > Naam.
KlantDit veld moet overeen komen met het veld Code (uniek klantnummer) uit het gasten/klantenbestand. Hier dus niet de naam van de gast gebruiken.
Datum    De reserveringsdatum
BronEventueel kunt u een bron toevoegen aan de reservering. Bijvoorbeeld: import of Booking.com e.d.
AccommodatieOmschrijvingDit is de naam van de accommodatie zoals die op de reserveringregel komt te staan. Als dit veld leeg wordt gelaten dan neemt Bookzo hier de Accommodatienaam over én plaatst het aantal personen er voor. Bijvoorbeeld: 2 pers. kamer 1. Dit is met name handig bij reserveringen met meerdere hotelkamers in één reservering.

Zijn er nog andere gegevens die u wilt overzetten dan kunt u hiervoor VrijVeld1 t/m VrijVeld5 voor gebruiken.

Heeft u alles goed voorbereidt dan kunt u de reserveringen importeren via Bestand > Gegevens importeren > Reserveringen.