Bookzo beschikt over een tool om accommodaties te importeren. Gebruik hiervoor bijgaand excel template (de bijlage is te downloaden onderaan dit artikel). Voor een goede import is het belangrijk dat u de namen van de kolommen niet verandert.

Toelichting

Groepnaam

Geef hier de naam van de groep op waarin de accommodatie moet komen.

Naam

Geef hier de naam van de accommodatie op.

MinpersonenGeef hier het minimaal aantal personen op wat in de accommodatie mag.
MaxpersonenGeef hier het maximum aantal personen op wat in de accommodatie mag.
Huisdieren

Voer 1 in als er in de accommodatie huisdieren zijn toegestaan. Voer 0 in als huisdieren niet zijn toegestaan.

Huisdierenmax

Geef hier d.m.v. een getal het maximaal toegestane aantal huisdieren op. Als er geen huisdieren toegestaan zijn, dan kunt u deze kolom ook leeg laten.

OnlineboekbaarGeef d.m.v. een 1 of een 0 aan of de accommodatie online boekbaar moet zijn. 1 = Online boekbaar, 0 = niet online boekbaar.
EigenaarAls een eigenaar gekoppeld moet worden dan kunt u hier de code/nummer opgeven van de eigenaar. Mogelijk dus eerst de eigenaren importeren voordat u de accommodaties importeert.
GrootboekrekeningVul hier het grootboeknummer in indien gekoppeld met boekhoudsoftware.
SpecificatiecodeVul hier eventueel de specificatiecode in indien gekoppeld met boekhoudsoftware. Dit veld kunt u gerust leeg laten indien niet van toepassing.
KleurinplanbordGeef hier eventueel het kleurnummer in RGB Decimal van de accommodatie op. Bijvoorbeeld 152;152;152.
AanbetalingspercentageIndien leeg wordt hier de aanbetalingspercentage overgenomen uit de instellingen.
AanbetalingsbedragIndien leeg wordt hier het aanbetalingsbedrag overgenomen uit de instellingen.
AankomstIndien leeg wordt hier de aankomsttijd uit de instellingen overgenomen.
VertrekIndien leeg wordt hier de vertrektijd uit de instellingen overgenomen.
TeltmeevanafVul hier eventueel een datum in wanneer de accommodatie mee telt in rapportages (DD-MM-YY).
OmzettoneneigenarenmoduleGeef d.m.v. een 1 of een 0 aan of de eigenaar de omzet mag zien in de eigenarenmodule. 1 = aangevinkt, 0 = uitgevinkt.
UitrekenenuitpouleGeef d.m.v. een 1 of 0 aan of de omzet wordt berekend uit een poule. 1 = aangevinkt, 0 = uitgevinkt.
MasterGeef d.m.v. een 1 of 0 aan of de accommodatie een 'Master accommodatie' is voor het syncen van prijzen naar de channels. Alleen van toepassing bij boeken uit groep. 1 = aangevinkt, 0 = uitgevinkt.
PostcodeGeef hier de postcode van de accommodatie op.
AdresGeef hier het adres van de accommodatie op.
PlaatsGeef hier de plaats van de accommodatie op.
LandGeef hier het land van de accommodatie op.
UrlwebsiteLaat dit veld leeg. Deze kan pas ingevoerd worden nadat de accommodatie online staat.
GeocodeGeef voor de weergave van de accommodatie op Google maps de geo code op. Bijvoorbeeld 53.045097,4.853826
LocatieGeef eventueel een locatie op. Bijvoorbeeld 'Bosgebied', 'Aan zee', etc. Dit kunt u gerust leeg laten.
MemoMogelijkheid om een memo toe te voegen.
Vrijveld1Vrij toe te passen. Bijvoorbeeld naam van het WIFI netwerk.
Vrijveld2Vrij toe te passen. Bijvoorbeeld het wachtwoord van het WIFI netwerk.
Vrijveld3Vrij toe te passen.
Vrijveld4Vrij toe te passen.
Vrijveld5Vrij toe te passen.