Het is mogelijk om de BTW en/of de bedragen van de extra kosten te herberekenen in bestaande reserveringen.

• Ga naar Stamgegevens > Extra kosten en dubbelklik op de naam van de extra kosten om deze te openen.
  • Verander de BTW percentage bijvoorbeeld van hoog naar laag en klik op opslaan.
  • Heeft u de BTW percentage aangepast bij de algemene instellingen, dan zal dit ook worden toegepast bij het herberekenen.
  • Klik daarna op de knop 'Herbereken btw bedragen in reserveringen'.

Onderstaand selectievenster opent

NameVink aan welke accommodatiegroepen of accommodaties het betreft.
Status

Geef aan in welke reserveringen de wijzigingen moeten worden toegepast.

Geef selectie opMaak eventueel een selectie op aankomsten en/of vertrekken. Ook is het mogelijk om een range te selecteren op basis van reserveringsnummers.
Bedragen herberekenenVink aan indien ook de bedragen van de extra kosten herberekend moeten worden.

Klik op [Ok] om toe te passen. Klik daarna op [Ja].

⚠️Voer dit soort handelingen uit op een rustig tijdstip en bij voorkeur niet vlak voor het weekend. Mocht er onverhoopt iets fout gaan, dan kunt u onze helpdesk inschakelen.

Voorbeeld reservering

De schoonmaakkosten staat ingesteld op laag BTW van 9% en willen we aanpassen naar hoog BTW met een percentage van 21%.

Na toepassen van 'Herbereken btw bedragen in reserveringen' volgens het voorbeeld wordt de BTW aangepast in hoog 21%.