Het is mogelijk om extra kosten toe te voegen in een selectie van bestaande reserveringen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het retourneren van borg.


  • In de reservering staat bijvoorbeeld al Borg € 100,00. 
  • In de bestaande reserveringen die in juli vertrekken willen we de borg retourneren door extra kosten Retour borg € -100,00 via een selectie toe te voegen. Ga naar Stamgegevens > Extra kosten en dubbelklik op de naam om deze te openen.

Klik op de knop 'Toevoegen reserveringen'.Onderstaand selectievenster opentNameVink aan welke accommodatiegroepen of accommodaties het betreft.
Status

Geef aan in welke reserveringen de wijzigingen moeten worden toegepast. In het geval van retour borg zal dit alleen gefactureerde reserveringen betreffen. Kies dan alleen voor definitief.

Geef selectie opMaak een selectie op aankomsten en/of vertrekken. Ook is het mogelijk om een range te selecteren op basis van reserveringsnummers.


In ons voorbeeld willen we bij iedereen die in juli vertrokken is de retour borg toevoegen aan de gefactureerde reserveringen.


  • Vink bij status 'Definitief' aan.
  • Bij vertrek vanaf vullen we 1-7-2020 in en bij vertrek tot en met 31-7-2020.
  • Stel bij aankomst vanaf en aankomst tot en met een grotere periode in zodat ook langere reserveringen die vertrokken zijn in juli worden meegenomen.


Klik op [Ok] om toe te passen. Klik daarna op [Ja].
Voorbeeld reservering

In onderstaande reservering staat als extra kosten borg € 100,00.Na toepassen van kosten toevoegen in reservering wordt de extra kosten retour borg € -100,00 toegevoegd in alle reserveringen volgens de selectie.Mocht de gast niet het gehele borgbedrag retour krijgen. Dan adviseren we om dat bedrag apart in de reservering toe te voegen en niet het bedrag bij retour borg aan te passen. Dit voorkomt het bijhouden van verschillende lijstjes m.b.t. schade en borg.