Bij gasten en eigenaren is het mogelijk om direct vanuit Bookzo een SEPA (batch) betaalbestand aan te maken. Dit bestand kunt u importeren in het Internetbankieren.

Toepasbaar voor onder andere:

• Retour storten borg
  • Overmaken annuleringen
  • Uitbetaling eigenaren

Ga naar 'Stamgegevens  Gasten' of Eigenaren en klik op [SEPA batch].

Betaal info

• Vul bij 'Uitvoerdatum' de datum in wanneer de betaling verwerkt moet worden.
  • Bij naam voert u de tenaamstelling van uw IBAN nummer in.
  • Bij IBAN voert u uw IBAN rekening in.
  • Bij Bic voert u de bij behorende Bic gegevens in.

Bookzo slaat deze gegevens op, de volgende keer als u 'SEPA batch' kiest staan deze gegevens reeds ingevoerd.

Selectie

• Geef een selectie op. Dit kan op basis van factuur-, aankomst- of vertrekdatum.
  • De omschrijving wordt in het SEPA bestand aangevuld met het factuurnummer zodat het afletteren in gekoppelde administraties ook goed wordt verwerkt.

⚠️ Alleen negatief openstaande facturen met een ingevulde IBAN bij de gast of eigenaar worden geladen.

Om de selectie eventueel verder te verfijnen kunnen 'filters' worden toegepast.

Bijvoorbeeld door alleen bedragen van € -100,00 te tonen.

Ook is het mogelijk om in de lijst de regels te (de)selecteren d.m.v. [Ctrl] en [Shift].

Het totaal bedrag van de SEPA betaling wordt bovenin het venster getoond.

Klik op [Export] om het betaalbestand aan te maken.