Bij gasten en eigenaren is het mogelijk om direct vanuit Bookzo een SEPA (batch) betaalbestand aan te maken. Dit bestand kunt u importeren in het Internetbankieren.

Toepasbaar voor onder andere:

• Retour storten borg
  • Overmaken annuleringen
  • Uitbetaling eigenaren

Ga naar 'Stamgegevens  Gasten' of Eigenaren en klik op [SEPA batch].

Betaal info

• Vul bij 'Uitvoerdatum' de datum in wanneer de betaling verwerkt moet worden.
  • Bij naam voert u de tenaamstelling van uw IBAN nummer in.
  • Bij IBAN voert u uw IBAN rekening in.
  • Bij Bic voert u de bij behorende Bic gegevens in.

Bookzo slaat deze gegevens op, de volgende keer als u 'SEPA batch' kiest staan deze gegevens reeds ingevoerd.

Selectie

• Geef een selectie op. Dit kan op basis van factuur-, aankomst- of vertrekdatum.
  • De omschrijving wordt in het SEPA bestand aangevuld met het factuurnummer zodat het afletteren in gekoppelde administraties ook goed wordt verwerkt.

⚠️ Alleen negatief openstaande facturen met een ingevulde IBAN bij de gast of eigenaar worden geladen.

Om de selectie eventueel verder te verfijnen kunnen 'filters' worden toegepast.

Bijvoorbeeld door alleen bedragen van € -100,00 te tonen.

Ook is het mogelijk om in de lijst de regels te (de)selecteren d.m.v. [Ctrl] en [Shift].

Het totaal bedrag van de SEPA betaling wordt bovenin het venster getoond.

Als u de betaling direct wilt registreren in de reservering selecteer dan de betreffende betaalwijze.

Klik op [Export] om het betaalbestand aan te maken.

Heeft u een SEPA bestand met meer dan 100 regels, dan kan het zijn dat deze niet door uw bank wordt geaccepteerd of verwerkt. Maak dan 2 losse SEPA bestanden aan. Selecteer een regel houdt shift ingedrukt en selecteer bijvoorbeeld regel 99. Maak hier een SEPA bestand van. Herhaal deze stappen vanaf regel 100 om het volgende SEPA bestand aan te maken.

De betaling registreren in de reservering

De betaling(en) kunt u direct door Bookzo laten registreren in de reserveringen. Indien gekoppeld met de administratie kunnen deze gesynchroniseerd worden naar een kruispost.

Maak in uw administratie een dagboek Bookzo aan (mocht deze nog niet bestaan) met als instelling dagboek kas.

Maak in uw administratie een kruispost 'SEPA betalingen' aan waar geen BTW op berekend wordt.

Maak in Bookzo de betaalwijze 'SEPA betalingen' aan.

Vul bij 'Grootboek' het grootboeknummer van het dagboek in.

Vul bij 'Kruisposten' het nummer van de kruispost in.

Meer informatie: Betaalwijze toevoegen