Vanaf nu is het mogelijk om in Bookzo Web een Icallink op te halen of toe te voegen!

Alleen als je gebruik maakt van ICal in je Bookzo-licentie

Wat is een Ical?

Met een Ical (Icalendar) kun je beschikbaarheid uit Bookzo doorgeven aan een ander platform. Het is ook mogelijk om een Ical van een externe site toe te voegen in Bookzo. Dit zorgt ervoor dat zij de beschikbaarheid van Bookzo kunnen bijwerken door een blokkering te plaatsen als er een reservering wordt gemaakt.

Als de Ical uit Bookzo geplaatst is op een ander platform zoals bijv. Natuurhuisje.nl, dan haalt Natuurhuisje.nl om een door hun bepaalde tijd de beschikbaarheid van de accommodatie(s) uit Bookzo op.

Voeg je in Bookzo een Ical toe van een ander systeem toe zoals bijv. Natuurhuisje.nl, dan kan de Ical van het andere systeem blokkades inschieten bij Bookzo als er bijv. een reservering wordt gemaakt op de accommodatie. Bookzo vraagt dit elke 5 min. uit bij de externe partij.

Waar vind in Ical van mijn accommodatie?

• Ga naar Accommodaties
  • Open de accommodatie dmv het wijzigicoon

• Klik vervolgens op ICal

• Standaard opent het scherm op 'importeren' hier kun je Ical-links van andere platforms plakken
  • Om de Ical-link van Bookzo op te halen klik je op Exporteren

Waar vind in Ical van een groep accommodaties?

Als je gebruik maakt van 'Boeken per groep' dan kun je ook een Ical-link van de hele groep opvragen in Bookzo.

• Ga naar Koppelingen
  • Zoek op Ical en klik op Instellen

• Kopieer de Ical-link van de hele groep

Ik zie geen Ical-link

Waarschijnlijk heb je Ical dan niet in je Bookzo-licentie zitten. Neem hiervoor contact op met Bookzo via support@bookzo.nl of bel naar 0222-745015