Om gebruikers aan te maken ga je naar gebruikersbeheer in web. Gebruikers aanmaken kan alleen met het beheerders account van je database.
Om een gebruiker rechten te geven maak je ook in de database een gebruiker aan met hetzelfde email adres en ken je de juiste rechten toe.

Hoe voeg ik een gebruiker toe?

Log in als beheerder in web.bookzo.nl en klik rechts bovenin op je account.

Kies voor Gebruikers. Er opent een overzicht van gebruikers of, wanneer je nog geen gebruikers hebt, alleen de beheerderaccount. Klik op de plus om een gebruiker toe te voegen en voer het mailadres van de gebruiker in.

Is de gebruiker nog niet bekend bij Bookzo, dan ontvangt deze een mail dat er een account is aangemaakt. Via de link in de mail kan de nieuwe gebruiker klikken op 'Wachtwoord vergeten' om een wachtwoord in te stellen en vervolgens in te loggen

Als de gebruiker al bekend is bij Bookzo, ontvangt deze een mail waarin wordt aangegeven dat hij/zij toegang heeft gekregen tot een database, deze gebruiker hoeft geen wachtwoord meer aan te maken

Hoe beperk ik een gebruiker rechten?

Ga naar Bookzo desktop en klik op Stamgegevens - Gebruikers.

Links bovenin klik je op Nieuw.

Vul een naam en het mailadres van de gebruiker in en zet rechten aan of uit. Meer informatie over gebruikers rechten in Bookzo lees je in het artikel; Gebruikers rechten

Hoe verwijder ik een gebruiker?

Het kan zijn dat je een gebruiker wilt verwijderen uit Bookzo. In dit geval ga je weer naar web.bookzo.nl en log je in als beheerder. Klik op je account icoon en kies voor gebruiker. Selecteer vervolgens de gebruiker welke je wilt verwijderen.

Wil je de toegang tot een database uit zetten, dan vink je deze uit. Heeft de gebruiker toegang tot meerdere databases, dan verwijder je de gebruiker in een keer van alle databases door op het prullenbakje te klikken.

Mocht je vragen hebben stuur dan een mail naar support@bookzo.nl of bel naar 0222-745015.