U kunt uw gasten de (aan)betaling online via bijvoorbeeld iDEAL laten voldoen. Dit kan op uw eigen website via het online boeken of via het versturen van een betaallink in de e-mail met de factuur. Bookzo maakt gebruik van een koppeling met een payment provider, om gebruik te maken van o.a. iDEAL heeft u een account nodig bij Mollie en een zakelijke bankrekening.

Voor een correcte werking is het noodzakelijk om te registreren via onderstaande link:

Na het registreren kunt u online betalen activeren in Bookzo onder 'Instellingen > Online instellingen' op het tabblad 'Online betalen'.

Provider:

Selecteer hier Mollie als gewenste payment provider.

Online betalen activeren:

Hiermee activeert of deactiveert de mogelijkheid van het online betalen.

Mollie API-key:Voer hier de Mollie API-key in. Deze is terug te vinden in uw Mollie account.
Betaalmogelijkheden:Vink hier de gewenste betaalmogelijkheden aan.
Bedrag:Selecteer hier het bedrag wat de gast moet betalen, keuze uit:
- Aanbetaling.
- Totaalbedrag.
- Keuze aanbetaling of totaalbedrag.
Direct als betaling registreren:

Hiermee wordt de online betaling direct als definitieve betaling in Bookzo opgeslagen, kies dit niet als u Bookzo gekoppeld heeft aan uw boekhouding omdat dan later de betaling nog eens door uw boekhoudpakket wordt geïmporteerd.

Betalingen accepteren via klantenportaal:Als dit aan staat, dan is het mogelijk dat de gast de betaling direct in de Mijn-omgeving doet.
Betaalwijze:Kies hier de betaalwijze waarop de betaling geregistreerd moet worden.
Succes url:Geef hier de URL van de internetpagina op als de betaling is gelukt. Indien leeg, gaat deze naar een standaardpagina. Deze instelling wordt niet gebruikt voor de website, de website gaat altijd terug naar de website zelf om de betaling af te ronden.
Failed url:Geef hier de URL van de internetpagina op als de betaling is mislukt. Indien leeg, gaat deze naar een standaardpagina. Deze instelling wordt niet gebruikt voor de website, de website gaat altijd terug naar de website zelf om de betaling af te ronden.

Wanneer u alle instellingen heeft opgegeven klikt u op Ok om de gegevens op te slaan en te activeren.

In de rapportage (excel en website) van Mollie vindt u per transactie een transactieID, met dit ID kunt u de boeking terugvinden in Bookzo.

Betaallink meesturen in de e-mail

Het is mogelijk om een betaallink mee te sturen in de e-mail die u vanuit Bookzo stuurt.

Via de Uitgebreide editor zijn onderstaande velden in de e-mail op te nemen:

• Aanbetaling <<BetaalUrlAanbetaling>>
  • Slotbetaling <<BetaalUrlRestbetaling>>
  • Openstaand bedrag <<BetaalUrlOpenstaand>>

Onderaan dit artikel kunt u een voorbeeld e-mail downloaden welke u kunt openen en gebruiken in Bookzo.

Na het klikken op de link komt de gast op een beveiligde betaalpagina en kan hij de betaling uitvoeren volgens de gewenste betaalmethode.

Indien Bookzo is gekoppeld met de administratie, dan is het raadzaam om ook de betaalwijze goed in te stellen met de juiste dagboek- en tussenrekening.

Zie artikel: Betaalwijze toevoegen.