Klik op [Stamgegevens] > [Accommodaties], daarna op [Nieuw]. Een pop-up opent met een scherm waarin u alle accommodatie gegevens kunt invoeren.


Accommodatie


Naam
Vul hier de naam van de accommodatie in. Deze dient als referentie voor u zelf. Achter het naamveld kunt u eventueel een volgnummer ingeven.
Min. aantal personen / Max.
Vul hier het minimum en maximum aantal personen in wat van toepassing is op de accommodatie
Huisdieren max.
Vink de checkbox aan en vul hier het maximum aantal huisdieren in wat van toepassing is op de accommodatie. Mogen er geen huisdieren in, laat de checkbox leeg.
Online boekbaar
Vink de checkbox aan als de accommodatie online via uw website boekbaar moet zijn.
Eigenaar
Selecteer hier de eigenaar waarvoor u de accommodatie verhuurt (alleen beschikbaar in de eigenaren module)

Tabblad Omschrijving

 • Vul hier de naam van de accommodatie in zoals deze op de internetsite moet worden getoond.


Tabblad Instellingen

 • Als Bookzo gekoppeld zit aan uw administratie dan kunt u onder het kopje 'Grootboekrekening' aangeven aan welke grootboekrekening deze accommodatie moet worden toegewezen*.
 • Specificatiecode*: ontwikkeld voor de boekhoud API, kunt u leeg laten.
 • Kleur in planbord: hier kunt u de kleur aanpassen zoals de accommodatie in het planbord wordt getoond.
 • Aanbetalingspercentage en Aanbetalingsbedrag: hier kunt u een afwijkende aanbetalingspercentage of -bedrag opgeven. Standaard worden de instellingen overgenomen uit de basisinstellingen.
 • Ingevoerde prijzen zijn per persoon: zijn de ingevoerde prijzen per persoon? Vink dan de checkbox aan.


Standaard worden de gegevens uit de basisinstellingen overgenomen voor het aanbetalingspercentage, aanbetalingsbedrag, BTW-tarief, aankomst- en vertrektijd. Als er voor deze accommodatie afwijkende mogelijkheden zijn, dan kunt u dat hier instellen.


Tabblad Adres

 • Vul hier het adres van de accommodatie in. Deze zit gekoppeld aan de locatie op Maps bij het online boeken.
 • URL website: voer hier eventueel de URL van de accommodatie in zoals die op de website staat. Deze URL kan dan in verschillende correspondentie worden meegenomen.
 • Geo code: voer hier eventueel de exacte geo code in als de weergave in Google Maps niet helemaal overeenkomt met het adres. De geo code moet zijn ingevuld als u Zoek op kaart gebruikt bij de online boekingsmodule. Een handige tool om de geo code op te zoeken is: Google Developers (developers-dot-devsite-v2-prod.appspot.com)
 • Locatie: heeft u meerder accommodaties die onder dezelfde locatie vallen, geef dan hier de naam op. Bijvoorbeeld: Bosgebied.


Memo

Hier kunt u vrij tekst in plaatsen. Deze is af te drukken in de verschillende documenten en correspondentie.


Vrije velden

Dit kunt u naar eigen inzicht gebruiken: Bijvoorbeeld Vrijveld 1 = Kenteken, Vrijveld 2 = Wifi netwerknaam, Vrijveld 3 = Wifi wachtwoord, etc.


Blokkering

Het is mogelijk om een accommodatie (tijdelijk) te blokkeren. Voorbeelden om een accommodatie te blokkeren zijn:

 • De accommodatie is tijdelijk niet beschikbaar vanwege onderhoud.
 • Er zijn prijzen ingevoerd voor het aankomende jaar, maar de accommodatie mag in die periode nog niet online geboekt worden


Vanaf: voer hier de vanaf datum in van de blokkering
Tot en met: voer hier de eind datum in van de blokkering
Reden: geef hier eventueel een reden op voor de blokkering

Lees ook: blokkeringen


SEO & Social

In ontwikkeling.


TOR-koppeling*

Alleen voor verhuurders op Texel: Maakt u gebruik van TOR en de TOR-koppeling, dan kunt u achter het tabje 'TOR koppeling' de gebruikersnaam, wachtwoord en code invoeren die u van VVV Texel heeft ontvangen voor de betreffende accommodatie. Boekingen die via TOR zijn gemaakt komen dan ook automatisch in uw Bookzo planbord. Boekingen via Bookzo worden ook automatisch dicht gezet bij TOR.

Meer informatie


SmartHOTEL*

Bookzo heeft een uitgebreide 2-weg koppeling met de channelmanager van SmartHOTEL.

Lees ook: koppeling SmartHOTEL

Meer informatie: www.smarthotel.nl


Cubilis*

Bookzo heeft een 2-weg koppeling met de channelmanager van Cubilis.

Meer informatie: www.cubilis.com


Prijzen

We adviseren om eerst alle accommodaties zo compleet mogelijk aan te maken, als laatste stap kunt u de prijzen invoeren via Onderhoud > Prijzen.

Lees ook: prijzen accommodaties invoeren


Kosten

Klik op de pull-down om (Extra) kosten toe te wijzen aan de accommodatie. Wilt u een kosten regel verwijderen bij een accommodatie: selecteer de betreffende regel en klik op het min-teken onderin de kolom. Wijst u geen kosten toe, dan zijn alle kosten online beschikbaar.

Het is mogelijk om conditioneel de kosten toe te passen. Vink dan de checkbox aan en stel de condities van de extra kosten in.

Lees ook: extra kosten aanmaken


Kenmerken

Vul hier de kenmerken in die voor deze accommodatie gelden. Via het zoeken en boeken op de internetsite kunnen gasten hierop filteren.

Lees ook: kenmerken aanmaken


Afbeeldingen

Hier kunt u afbeeldingen toevoegen, verwijderen of wijzigen. Deze worden getoond op de internetsite. U kunt de afbeelding een naam, beschrijving en volgordenummer meegeven.


Online beschrijving

Vul hier de korte omschrijving in en een langere omschrijving van de accommodatie in. Deze wordt getoond op de internetsite.


Orders & facturen*

Hier vindt u een overzicht van alle orders & facturen gemaakt voor deze accommodatie. Voorbeelden zijn (onderhouds) werkzaamheden of materialen. Denk aan grasmaaien, verlichting vervangen, etc. Dit kan verrekend worden op de eindafrekening van de eigenaar van de accommodatie.


Gekoppelde accommodaties

Het is mogelijk om accommodaties aan elkaar te koppelen. Hierdoor is het mogelijk dat een reservering bij een accommodatie ook de bezetting bij een andere accommodatie blokkeert. Deze functie is handig bij het verhuren van familiehuizen en groepsaccommodaties.

Lees ook: accommodaties aan elkaar koppelen


Klik op 'Opslaan en sluiten' om de accommodatie op te slaan. De nieuw aangemaakte accommodatie kunt u terug vinden en bewerken via 'Stamgegevens > Accommodaties'.* Beschikbaar in Bookzo Pro+ als aanvullende module