Het is mogelijk om meerdere gebruikers aan te maken en verschillende rechten aan een gebruiker toe te wijzen. Zo kunt u instellen dat een medewerker van de receptie bepaalde onderdelen in Bookzo niet te zien krijgt of niet kan gebruiken. Na het instellen van gebruikers is het ook mogelijk om te zien wie welke wijzigingen aan een reservering heeft doorgevoerd. Meer informatie hierover vindt u bij Auditing.

Ga naar Stamgegevens > Gebruikers en klik op Nieuw om een nieuwe gebruiker aan te maken.

• Maak een naam en een wachtwoord voor de gebruiker aan.
  • Selecteer de onderdelen die de gebruiker mag zien.
  • Klik op Opslaan en sluiten.

Extra mogelijkheden

• Vink Rechten standaard aan of niet aan. Staat dit aangevinkt, dan hebben gebruikers ook direct toegang tot onderdelen die later via updates beschikbaar komen.
  • Bookzo username: heeft u in uw organisatie meerdere logins voor de licentie van Bookzo. Dan is het hier mogelijk om de licentie login direct te koppelen aan een gebruiker. Bij Bookzo username vult u dan het geregistreerde e-mail adres in.

Het is ook mogelijk om de gebruiker te koppelen aan de Windows login.

• Vink dan Windows authenticatie aan.
  • Geef de Windows loginnaam op.

Als de PC wordt opgestart dan logt de Windows gebruiker automatisch in in Bookzo.

Als u gebruikers gaat instellen adviseren we om altijd een Beheerder aan te maken met toegang tot alle onderdelen.

Gebruikers(rollen) kopiëren

Maakt u gebruik van verschillende gebruikersrollen, dan zijn deze eenvoudig te kopiëren.

• Open een gebruiker en klik op de knop [Kopiëren]
  • Vul daarna een nieuwe Gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Opslaan en sluiten

Er is een kopie gemaakt van de gebruiker, met dezelfde rechten maar met een eigen login.