In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een lijst kunt maken voor een bepaalde accommodatie. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld een aankomstlijst. Voordat je de selectie kunt toepassen moet je eerst een aangepaste lijst aanmaken bij rapportages. U leest in het artikel 'Rapporten aanpassen' hoe dat moet.

• Nadat je een aangepast rapport hebt aangemaakt klik je met de rechtermuisknop op deze lijst, klik op wijzigen.
  • Kies (zonder iets te selecteren) rechtsonder bij Eigenschappen het tekentje van de database.

• In dit venster kun je een selectiefilter opgeven. Klik op de drie puntjes in het venster om een selectie in te geven.
  • Er opent zich een nieuw scherm:

• Klik op de + om een voorwaarde toe te voegen aan de selectie. Kies hier de selectie die je wilt toepassen. Bijvoorbeeld bij het kiezen van een accommodatie: 'Acctest'. Vervolgens klik je op '=gelijk aan' waarna je exact de naam van de accommodatie overneemt (let op, deze moet precies hetzelfde geschreven zijn als in Accommodaties).
  • Na het intypen van de accommodatie klik je in het witte vlak en dan verschijnt de volgende filter:
    • Bij meerdere accommodaties kunnen extra accommodaties toegevoegd worden. Wijzig dan wel linksboven bij 'En' naar 'Of'

• Kies vervolgens 'Ok' en sla het nieuwe document op op het bureaublad. Bookzo slaat dit document ook online op dus na afloop kun je het bureaublad bestand weer verwijderen. Wanneer er gevraagd wordt of u de opgeslagen lay-out wilt instellen, kiest u 'Ja'.

Mocht je hier hulp bij nodig hebben, laat het ons weten!