Informatie en tips bij het gebruik van Travelbase (voorheen TOR)

Wordt er een reservering in Bookzo gemaakt, dan wordt deze automatisch en per direct in Travelbase dicht gezet. Wordt er een reservering via Travelbase gemaakt dan wordt deze automatisch in Bookzo dicht gezet, dat kan 5 minuten duren. Het planbord van Bookzo is altijd leidend.


Travelbase koppeling instellen

  • Neem vooraf altijd contact op met VVV Texel, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog en geef door dat u gebruik wilt maken van de koppeling tussen Travelbase en Bookzo.
  • Open de accommodatie die u wilt koppelen of waarvan u de koppeling wilt aanpassen en ga naar het tabblad Travelbase koppeling.
  • Kies bij type voor de VVV regio waar u mee wilt koppelen.
  • De gebruikersnaam en wachtwoord laat u leeg*.
  • Bij 'Code' selecteert u de betreffende accommodatie waarmee u wilt koppelen.
    Bij 'Prijstype' stelt u 'Per configuratie berekend' in.

  • De prijzen vanuit Bookzo zijn eventueel naar Travelbase te verhogen middels een percentage of vast bedrag.* Bookzo support stelt het partner ID in. Pas wanneer dit is gedaan, kunnen er accommodaties getoond worden bij 'Code'.
Extra kosten regels

Zorg ervoor dat de codes voor de 'Extra kosten' regels zowel in Bookzo als Travelbase gelijk zijn. Als er een reservering via Travelbase wordt gemaakt, dan worden de betreffende extra kosten regels gematcht en in Bookzo geplaatst. Wordt er geen match gemaakt, dan verschijnt deze als extra regel in de reservering.


Tip: Maak eventueel een extra taal aan bij 'Instellingen → Instellingen → Talen': Channels. Vul dan bij de Extra kosten (taal Channels), de omschrijving van de kostenregel in zoals ze via Travelbase binnenkomen.Prijzen synchroniseren naar Travelbase

Het is mogelijk om de prijzen vanuit Bookzo te synchroniseren naar Travelbase. Hierbij kan een toeslag in % worden aangegeven, deze bedragen worden afgerond in hele Euro's.
Stel bij 'Prijstype → Per configuratie berekend' in.


⚠️ Koppel per code maar één accommodatie aan een prijs. Stel u heeft 10 dezelfde hotelkamers of campingplaatsen met dezelfde code en de optie 'Boeken per groep' staat aangevinkt bij de online instellingen, dan hoeft maar bij één accommodatie de prijzen synchronisatie te worden ingesteld.
Vink bij de instellingen van die accommodatie dan 'Master (Nexpax/@Leisure/TOR)' aan. Staat 'Boeken per groep' niet aan, vink dan 'Master'ook niet aan.
Belangrijk

Zorg ervoor (en controleer vooraf) dat de bezetting in Bookzo en Travelbase met elkaar overeen komen! Zoals eerder gemeld: het planbord van Bookzo is leidend. Heeft u een reservering in Travelbase staan en deze staat nog niet in Bookzo, dan wordt Travelbase voor die accommodatie weer vrijgegeven.


⚠️ Een boeking vanuit Travelbase kan als fout geplaatst worden als er geen aansluitende periode vrij is in het planbord voor de boeking. Lees meer: Een boeking wordt als fout gedownload in Bookzo
Informatie voor de VVV's


Texelhttps://channelmanangerfunctions.azurewebsites.net/api/torhandler/4/
Terschellinghttps://channelmanangerfunctions.azurewebsites.net/api/torhandler/7/
Amelandhttps://channelmanangerfunctions.azurewebsites.net/api/torhandler/5/
Schiermonnikooghttps://channelmanangerfunctions.azurewebsites.net/api/torhandler/6/
Waterland van Friesland
https://channelmanangerfunctions.azurewebsites.net/api/torhandler/8/
Aandachtspunten bij boekingen 'Op aanvraag'

Maakt u gebruik van deze mogelijk dan komt de boeking zonder extern reserveringsnummer binnen in Bookzo.

Indien de boeking definitief wordt gemaakt via Travelbase, dan verschijnt deze als fout in de downloads van Bookzo.

Verwijder dan eerst de oorspronkelijk boeking zonder extern reserveringsnummer. Daarna kunt u de definitieve boeking opslaan en verder verwerken.


Handleiding Travelbase

De officiële handleiding voor Travelbase vind je hier: https://d1mgb2rpq3n20q.cloudfront.net/library/PDFs/Informatiedocumenten/Travelbase-Handleiding.pdf