Maak een nieuwe reservering en vul een vervaldatum in voor de optie.

Taken

Via taken is het mogelijk om de optie automatisch te verwijderen op het moment dat de vervaldatum van de optie verstreken is.

Ga naar Onderhoud > Taken en maak een nieuwe taak aan.

• Naam: Optie verwijderen
  • Taak: Verwijder optie
  • Aantal: 0
  • Termijn: Dagen
  • Voor / Na: Na
  • Veld: Optie vervaldatum
  • Vanaf: datum vandaag

Start de taak en klik op [Opslaan en sluiten].

Document 'Optie'

In de mail die wordt verstuurd met de optie is het mogelijk om de vervaldatum te tonen door deze als veld toe te voegen aan de mail.

Ga naar Stamgegevens > Opmaak documenten en open de 'Optie'.

• Klik op het tabblad 'E-mail' en op de knop [Uitgebreide editor].
  • Plaats de cursor op de positie waar de optie vervaldatum moet komen.
  • Klik op [Voeg samengevoegd veld in] en kies voor 'Optie vervaldatum'.

Aanvullend is het bijvoorbeeld mogelijk om een herinneringsbrief te maken en deze via een taak 2 dagen voor het verstrijken van de optie verval datum naar de gast toe te sturen.

Taak

Brief