In Bookzo is het mogelijk om een accommodatie te blokkeren. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer een accommodatie tijdelijk niet beschikbaar is vanwege onderhoud.


INHOUDSOPGAVE


Blokkeren via planbord


Er zijn meerdere manieren om een blokkering te plaatsen in Bookzo. De makkelijkste manier is via het planbord, in Bookzo Web vind je deze optie via de rechtermuisknop. 


Om een blokkering te maken klik je in het planbord op de gewenste aanvangsdatum van de blokkering. In plaats van Nieuwe reservering kies je voor Nieuwe blokkering.



Er opent een venster waarin je de datum en reden van de blokkering kunt aangeven. Tevens kun je kiezen of het een blokkering met tijd is of dat dit geldig is voor de hele dag. 


Wanneer je een blokkering met tijd invoert kun je bijvoorbeeld 's ochtends onderhoud hebben, maar 's middags de accommodatie wel vrij hebben voor aankomst. 



In het planbord verschijnt een grijze streep over de periode waarvoor je een blokkering hebt aangemaakt, wanneer je hier met je muis overheen gaat zie je de reden van de blokkering. Wanneer je er vervolgens op drukt, kun je in het dropdown menu kiezen uit verschillende opties. 



Beschikbaarheid


Online is de accommodatie in de geblokkeerde periode nu niet beschikbaar en niet boekbaar. Het blijft mogelijk om handmatig reserveringen in een geblokkeerde periode in te voeren. Je kan dus via het planbord blokkeringen overrulen. 

Zijn er prijzen beschikbaar, dan worden deze op de gebruikelijke wijze berekend.


Accommodaties - Blokkeringen


Wanneer je in Bookzo Desktop naar Stamgegevens - Accommodatie gaat en je vervolgens in de accommodatie op het Tabblad Geblokkeerd klikt, krijg je een overzicht te zien van alle gemaakte blokkeringen. 



Vanuit dit overzicht kun je ook blokkeringen aanmaken. Je geeft hier de Vanaf en Tot en met datum aan en je kunt hier eventueel ook nog een reden voor de blokkering opgeven. De blokkeringen die je hier invoert zijn ook weer terug te vinden in het planbord.


Om blokkeringen te verwijderen, maak je gebruik van het minnetje onderaan het scherm.



Het kan zijn dat het minnetje niet werkt, dit gebeurd meestal wanneer je een blokkering aanklikt en je vervolgens in de bewerk-stand komt. Om uit de bewerk-stand te komen, hoef je alleen maar even aan de linkerkant van de blokkeringen te klikken en zul je zien dat het minnetje weer werkt.


Ical


Maak je gebruik van Ical koppelingen dan zie je deze ook terug in het Tabblad Geblokkeerd in de accommodatie, deze komen namelijk binnen als blokkering in je planbord. Bij de reden van de blokkering zie je dan de Ical van de blokkering staan. 


Let op! Bookzo verwijderd de blokkeringen niet automatisch bij het verwijderen van de Ical, deze dienen handmatig verwijderd te worden. 


Kleur van de blokkering aanpassen


Het is mogelijk om de kleur van de blokkering in het planbord aan te passen, dit gebeurt op gebruikersniveau. 

In het artikel Kleuren in planbord aanpassen vind je hier meer informatie over.