Wil je prijzen importeren dan adviseren we eerst nauwkeurig onderstaand artikel door te lezen.

Met het gebruik ban Nieuwe prijzen is het gemakkelijker geworden prijzen in te voeren en adviseren we dit boven prijzen importeren. Wil je meer advies neem dan contact op met de Support.

Template inrichten Periode prijzen

Download het template onderaan dit artikel en open blad 1 van het template, hier kun je de periode definiëren door de eerste 2 letters van de aankomstdag in te vullen gevolgd door ; en het aantal nachten

Bekijk onderstaand voorbeeld; hier is een midweek, lang weekend en een week met aankomst op maandag en op vrijdag ingevoerd.

Geef vervolgens de datum vanaf en tot en met op en voer onder de periodes de prijzen in.

Template inrichten Nachtprijzen

Download het template voor nachtprijzen onderaan dit artikel. Open blad 1 van het template en geef de datum vanaf en tot en met op. Geef de prijs per dag op en definieer aankomstdag dmv eerste 2 letters dagnaam.

Voer onder de periodes de prijzen in.

Open blad 2

Hier moeten de accommodaties worden ingevuld waar de prijs voor geldt, deze haal je uit Bookzo.

Open Bookzo en ga naar Stamgegevens, Accommodaties hier zie je de lijst met accommodaties.

Gebruik de filters in het overzicht om de lijst te creëren waarvoor de prijs geldt en voeg met de veldkiezer de kolom ID toe als deze niet aanwezig is in het overzicht.

Klik met de rechtermuisknop in het midden van de lijst en kies 'Exporteren naar Excel', la het bestand vervolgens op en open het op de computer. Vervolgens kopieer je alles wat erin staat en plak dit op blad 2 van het prijzen template.

Prijzen importeren

Open Bookzo en klik op Bestand en vervolgens op Importeren.

Kies voor 'Prijzen' en klik op het mapje om het bestand op de computer te selecteren.

Klik vervolgens op Importeren, de prijsblokken worden aangemaakt met de datum vanaf en tot.

Je kunt ook in een keer meerdere bestanden importeren, in dat geval plaats de te importeren bestanden in één map. Kopieer het importall.ini bestand onderaan dit artikel en plaats dat ook in de map bij de te importeren bestanden.

Klik vervolgens op Importeren, selecteer de map, selecteer een bestand en klik op Openen.

Vervolgens kan je Importeren.

De prijsblokken worden aangemaakt met de datum vanaf en tot.

Bijlage