Bookzo heeft een nieuwe manier van prijzen invoeren ontwikkeld, deze is alleen beschikbaar in Bookzo Web.

Hoe start ik met nieuwe prijzen

Als je in Bookzo al prijzen hebt ingevoerd in Desktop, geef je eerst aan vanaf welke datum je de met de prijzen in Web wil gaan werken.

• Open hiervoor Bookzo desktop
  • Ga naar Instellingen, Instellingen
  • Geef bij 'Nieuwe prijzen vanaf aankomst' de datum in vanaf wanneer je wil starten

Hoe voer ik nieuwe prijzen in?

• Ga in Web naar het menu-item prijzen

• Er opent een jaaroverzicht
  • Klik op de datum vanaf waar je wil starten met prijzen invoeren

• Nu kom je in het invoerscherm waar je kunt aangeven tot wanneer de prijs geldig is
    • Let op! Het gaat om 'aankomst vanaf' en 'aankomst tot en met'. In het voorbeeld hieronder kies ik voor aankomst vanaf een maandag en stop op aankomst tot en met donderdag zodat ik op vrijdag 14-02-2025 weer een hogere prijs zou kunnen invoeren.

• Als een prijs later in jaar nog een keer terugkomt, kun je die datum ook toevoegen door op plusje te klikken
    • Hieronder een voorbeeld van meerdere data

Hoe voeg ik verblijfperiode toe?

Als je de data hebt toegevoegd geef je aan voor welke verblijfsperiodes de prijs geldt, hieronder gaan we verder met nachtprijzen

• Klik op de plus onder 'Standaard'
  • Klik in de pop-up op 'Nacht'

• Bookzo toont nu de onderstaande pop-up, klik hier op Opslaan

• Na het opslaan zie je 7 invoervelden voor een prijs per nacht

• Geef per nacht een prijs op

Hoe geef in aankomstdagen en minimum stay aan?

• Hiervoor klik je op de regel 'Restricties'

• Hier kun je per dag aangeven of deze open is voor aankomst, voor vertrek, en of er een min- of maximum stay is (standaard staat alles open en is geen min- of max stay ingevuld)

• Als je restricties gaat gebruiken zie je dat terug aan het actief  label, zo weet je dat je voor die prijzen een restrictie gebruikt en kun je de regel openklikken om jouw invoer te bekijken.

• Sla op en ga terug naar het jaaroverzicht of ga gelijk door met het invoeren van nieuwe prijzen door op de knop Nieuwe prijs te klikken

• Als je op Nieuwe prijs klikt kun je weer een Aankomst vanaf en een Aankomst tot met invullen
    • Bookzo zal de dagen waarvoor je al een prijs hebt ingevoerd blokkeren zodat je geen overlap krijgt
    • Hieronder zie je dat ik pas vanaf 14-02-2025 een prijs kan toevoegen omdat 13-02-2025 in mijn andere prijsregel zit

• Als je alle prijzen en restricties hebt ingevoerd kun je terug naar het jaaroverzicht
  • Hier zie je voor welke periode prijzen zijn ingevoerd, wat de aankomstdagen en verblijfsperiode zijn
  • Als je met de muis over de aankomstdagen beweegt zie je de naam van de prijs
    • Hieronder een afbeelding van een accommodatie met ingevoerde restricties. Ik kan hier op de maandag aankomen maar moet dan wel minimaal 4 nachten blijven. Op dinsdag, woensdag en donderdag heb ik geen aankomst en op vrijdag een minstay van 3

• Dit wordt als volgt weergegeven in het jaaroverzicht

Als je vragen hebt over het invoeren van prijzen kun je contact opnemen met ons via support@bookzo.nl of bellen naar 0222-745015.