De feestdagen laag


Wanneer je gebruik maakt van prijzen in Bookzo web heb je ook de mogelijkheid om gebruikt te maken van de feestdagenlaag. In deze laag hebben we alle bekende (Nederlandse) feestdagen al standaard toegevoegd. 

In Bookzo Web kun je eenvoudig de prijzen voor je feestdagen toevoegen. Deze prijzen worden bovenop je 'algemene' prijzen gestapeld en hebben een hogere prioriteit.


Hoe voeg ik feestdagen toe?


Voordat je de feestdagenlaag kunt instellen moet je eerst je algemene prijs ingevoerd hebben. Meer informatie over het invoeren van prijzen vind je hier:

Nachtprijzen invoeren in Bookzo Web

Periode prijzen invoeren in Bookzo Web

Als je 'algemene' prijzen zijn ingevoerd kun je feestdagen toevoegen
Ga naar Prijzen en zoek de accommodatie of groep.

Klik in het jaaroverzicht op een prijs en klik vervolgens op het tabblad 'Feestdagen'


Wanneer je nu op het paarse plusje drukt toont Bookzo een pop-up met de feestdagen.

Je ziet alleen feestdagen voor de periode waarvoor je je algemene prijzen hebt ingevoerd.
Heb je dus algemene prijzen van 1 januari 2025 t/m 31 december 2025 dan komt het weekend na oud en nieuw niet in de lijst naar voren (deze is van 3 t/m 5 januari 2026)

Je kunt hier aanvinken welke feestdagen je wilt toevoegen / gebruiken.

Wanneer je alle feestdagen hebt geselecteerd die je wilt gebruiken druk je op toevoegen.
Nu verschijnt een overzicht waar je per feestdag een prijs in kan voeren voor de geselecteerde datum.

Wanneer alle prijzen zijn ingevoerd druk je op opslaan. Mis je nog bepaalde data dan kan je deze nog toevoegen met het paarse plusje.

Wil je naast de standaardprijs ook nog een extra prijs invoeren bijv voor kinderen of een extra persoon, dan druk je naast 'Standaard' op het grijze plusje. 


Eigen feestdagen toevoegen


Vanuit Bookzo hebben we een overzicht voor landelijke feestdagen gemaakt, natuurlijk zijn er ook terugkomende feesten die regionaal gevierd worden zoals Carnaval of Zwarte Cross. 

Deze kan je ook aanmaken als feestdag in Bookzo.Kies voor het tabblad feestdagen en druk vervolgens op het paarse plusje.
Het scherm met feestdagen opent.
Bovenaan dit overzicht druk je op 'Nieuw'
Het volgende scherm opent:


Hier kan je de feestdag een naam en bijhorende datum geven.

Let op!
Bestaande feestdagen worden automatisch meegenomen naar het volgende jaar wanneer er nieuwe prijzen worden ingevoerd. Zelf aangemaakte feestdagen dien je handmatig op een nieuw jaar te zetten.


Overzicht kalender


Wanneer je de feestdagen prijzen hebt gegeven en deze hebt opgeslagen verschijnen de feestdagen in het jaar overzicht, zowel boven aan het prijsblok als het algemene overzicht zie je de feestdagen bovenop de Algemene prijs laag liggen.Volgorde


De feestdagen laag ligt altijd bovenop de andere prijslagen, dit staat vast in Bookzo. Net zoals de Algemene prijs laag altijd vast ónder de andere prijslagen ligt. 

Zelf aangemaakte prijslagen kan je tussen deze twee lagen in verwisselen van prioriteit, deze twee staan altijd vast.

De meest rechterprijs boven het algemene overzicht is de meest bovenliggende laag. 


Feestdagen volgend jaar


Wanneer je nieuwe prijzen hebt aangemaakt voor het komende jaar kan je op dezelfde manier feestdagen toevoegen. Eerst maak je een nieuwe algemene prijs laag aan, vervolgens zie je de feestdagen voor dat jaar in het overzicht naar boven komen. 


Let op!

De feestdagen laag is momenteel alleen beschikbaar op aanvraag, wil je gebruik maken van de feestdagen laag dan kun je contact opnemen met ons via support@bookzo.nl of bellen naar 0222-745015.