Bookzo beschikt over een uniek ingebouwd Smart Planning algoritme om boekingen op de meest optimale manier in het planbord te plaatsen.

Naar de volgende punten wordt gekeken voordat de boeking aan een accommodatie wordt toegewezen:

1. Zoek een accommodatie waar deze boeking precies tussen past, er ontstaat dan een volledig aansluitende periode binnen de accommodatie (Afb. 1).
  2. Zoek een accommodatie waar de boeking zo geplaatst kan worden zodat de resterende periodes nog geboekt kunnen worden volgens de ingestelde periodeprijzen en minstays van de prijzen (Afb. 2).
  3. Zoek een accommodatie waar de aankomst of vertrek aansluit op een andere reservering (Afb. 3).
  4. Gebruik de accommodatie die het minst is verhuurd.

Bovenstaande regels worden ook nog eens met elkaar gecombineerd. Een accommodatie die voldoet aan zowel punt 2 en punt 3 zal voorrang hebben op een accommodatie die alleen voldoet aan punt 2.

De voordelen zijn:

• Hogere bezetting.
  • Minder wissels (dus minder werk en lagere schoonmaakkosten).
  • Gelijkmatige 'slijtage' van de accommodaties/kamers.

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Afbeelding 3

Zelf Smart Planning reserveringen invoeren

Wilt u zelf reserveringen invoeren waarbij Bookzo Smart Planning toepast? Maak dan de reservering niet direct in het planbord, maar maak de reservering via het tabblad Prijzenbeheer.

• Klik met de rechter muis op de prijs en gewenste aankomstdag in de accommodatiegroep.
  • Selecteer de gewenste vertrekdatum.

• Het reserveringsscherm opent en Bookzo wijst de accommodatie uit groep toe die voldoet aan Smart Planning.
  • Maak de reservering en verwerk de reservering zoals gebruikelijk.

Smart Planning niet aansluiten op zon- en feestdagen

Het kan wenselijk zijn dat Smart Planning niet moet aansluiten op de zon- en feestdagen.

Bij 'Instellingen > Online instellingen' is dit aan te vinken.

Als dit aanstaat, bepaald Bookzo zelf de zon- en feestdagen volgens:

Standaard staat deze ingesteld op de Nederlandse feestdagen. Neem contact met de helpdesk op om andere landen toe te passen.

⚠️  Smart Planning werkt uitsluitend met de instelling Boeken per groep en is niet van toepassing op voorkeursboekingen.

Boekingen gemaakt via Belvilla worden gedaan op een specifiek unit id. Smart planning wordt daar ook niet op toegepast.