Het is mogelijk om vanuit Bookzo direct een mailing naar de gasten te sturen.  Een mailing is een eenmalige email die je naar meerdere gasten tegelijk kunt versturen. Zo wordt de mailing bijvoorbeeld gebruikt voor speciale acties voor gasten die aankomen in een bepaalde periode of het versturen van informatie naar gasten die voor volgend jaar geboekt hebben.

Mail aanmaken

Voordat je een mailing kunt versturen dien je de mail aan te maken. Dit doe je bij Onderhoud - Brieven&mailings.

Meer informatie over het aanmaken van een mail lees je bij Brieven & Mailings.

Filter instellen

Ga naar Bestand - Mailing versturen.

Een nieuw scherm opent waarin je selectie kunt maken op basis van een filter. Klik rechtsonder op Bewerk filter. Hier stel je het filter in op bijvoorbeeld Aankomstdatum.

In het filter kan je bijvoorbeeld ook zeggen dat je alleen gasten van een bepaalde accommodatie wilt mailen of alleen gasten die een huisdier mee hebben. Ook kan je hier kiezen voor verschillende statussen. Zo kan je bijvoorbeeld alleen mailen naar gasten waarvan de reservering al is gefactureerd.

Mail versturen

Wanneer je het filter hebt opgeslagen kan je het onderwerp van de mailing invoeren, bijvoorbeeld 'Welkomstbrief' en klik op de knop 'Brief' om de betreffende brief te selecteren welke u wilt versturen.

Heb je de brief geselecteerd, dan kom in het het venster om te versturen.
Hier kan je in de geselecteerde brief eventueel nog wijzigingen aanbrengen.

Klik op Alles versturen om de mailing in één keer naar de geselecteerde adressen te versturen

Of klik op Versturen, de mail wordt dan alleen naar het geselecteerde adres gestuurd.