Door aangescherpte beveiligingsmaatregelen vanuit o.a. google en yahoo is het niet zomaar meer mogelijk te mailen met je eigen afzender vanuit Bookzo. Standaard staat als afzender dus ook ingesteld noreply@bookzo.nl.

Wil je wel graag mailen vanuit je eigen afzender dan kan je dit het beste instellen vanuit Bookzo Web.

INHOUDSOPGAVE

Instellen

Ga in Bookzo Web naar het tabblad koppelingen, zoek naar e-mailen en kies voor instellen.

Het volgende scherm opent, hier zie je meteen hoe je mail nu verstuurd wordt;

Druk op wijzigen wanneer je andere mailinstellingen wilt gebruiken. Vervolgens vul je hier in welke mailinstellingen je dan wilt gebruiken om me te mailen vanuit Bookzo.

Wanneer je op volgende drukt kun je nogmaals kiezen welke afzender je wilt instellen als afzender van je emails. Kies je voor noreply@bookzo.nl dan kan je opslaan en hoef je verder niks te doen.

DNS gegevens

Wil je vanuit je eigen email adres mailen dan dien je de DNS records aan te leveren of in te stellen bij je emailprovider.

Het aanleveren van de DNS gegevens doe je eenvoudig door op Alles kopiëren te drukken en deze gegevens door te geven aan de beheerder van je email account.

Wanneer zij een seintje geven dat alles correct staat ingesteld doorloop je bovenstaande stappen nogmaals.

Staat alles goed dan krijg je groen licht om op te slaan.

Logboek

Naast het instellen van de email kan je via Koppelingen - E-mailen ook het logboek van je uitgaande mails zien.

Mocht een gast bijvoorbeeld een mail niet hebben ontvangen terwijl deze wel verstuurd is kan je hier zien of er misschien iets fout is gegaan bij het versturen.

Het logboekt logt op datum. Per datum zie je de succesvolle verstuurde mailtjes en ook de niet verstuurde mailtjes die eruit zijn gegaan.

Let op! Bookzo logt wat er verstuurd maar kan niet inzien of het bij gasten in de inbox of spambox komt of dat de mailbox misschien vol zit.