Het kan zijn dat gasten geen bevestigingen ontvangen omdat deze berichten in de Ongewenste Email (spam) raken. In dit artikel lees je hoe je kunt testen of dit gebeurt en wat je kunt doen om dit te voorkomen.


Test hoe groot de kans is dat de e-mail in de 'Ongewenste e-mail' terecht komt


Via de website https://www.mail-tester.com kun je testen hoe groot de kans is dat de e-mail in de Ongewenste E-mail terecht komt. Dit doe je door een (test) reservering te maken in Bookzo en vanuit hier een bevestiging te mailen naar het e-mailadres wat je op de website ziet. Vervolgens laat de website zien hoe 'betrouwbaar' de mail is voor uw gasten.


Het e-mail adres waar de mail heen moet sturen, zie je als volgt op de website:




Kopieer dit e-mail adres naar Bookzo, zodat de bevestiging naar het e-mailadres van de website stuurt.




Wanneer de score erg laag is kun je contact opnemen met de aanbieder van uw e-mailserver. Na het uitvoeren van de test krijg je ook tips om de score te verbeteren.


Mocht de aanbieder niets voor je kunnen verbeteren dan is het ook mogelijk om via Bookzo een e-mailserver te nemen. Dit is een kleine aanpassing in uw abonnement(kosten). De betrouwbaarheid van de mail is erg hoog en de kans dat de mail bij je gasten in de Ongewenste Email komt erg klein. 


Mocht je hier nog vragen over hebben dan kun je contact opnemen met onze support.