Om (automatische) e-mails vanuit Bookzo via Microsoft Office 365 te versturen moet u éénmalig de e-mail instellen.

Klik bovenin het menu op het tabblad Instellingen > E-mail instellingen. Een pop-up scherm opent waarin u de gegevens kunt invoeren.

Gebruikersinformatie

• Uw naam: De naam die u hier invult is bij de ontvanger van de e-mail zichtbaar als afzender. Hier kunt u dus ook een bedrijfsnaam invullen.
  • E-mail adres: Vul hier een geldig e-mailadres in van waaruit wordt verzonden.

Server informatie

SMTP server

Om vanuit Bookzo te kunnen e-mailen via Office365 vult u bij het veld SMTP Server smtp.office365.com:587 in.

Klik daarna op [Test mail settings]. Zodra de gegevens goed zijn ingevuld wordt er een testmail verzonden.

Indien er toch foutmeldingen blijven komen, kan het zijn dat er aan de office365 kant aanpassingen gedaan moeten worden. Meer informatie is te vinden op: https://docs.microsoft.com/en-us/exchange/mail-flow-best-practices/how-to-set-up-a-multifunction-device-or-application-to-send-email-using-microsoft-365-or-office-365

Optie 1 werkt in Bookzo door poort :587 achter de SMTP server te zetten (dan gebruiken we TLS).

Mocht dit nog steeds niet werken dan komt dit waarschijnlijk door:

This option is not compatible with Microsoft Security Defaults or multi-factor authentication (MFA). If your environment uses Microsoft Security Defaults or MFA, we recommend using Option 2 or 3 below.

Optie 2 is voor Bookzo niet geschikt, omdat alleen naar interne mailadressen verstuurd kan worden.

Optie 3 kan gebruikt worden door :25 achter de SMTP server te zetten, dan is het TLS over poort 25.