Het eerste wat je gaat instellen in Bookzo zijn de Algemene-, Online- en Email instellingen. Deze hoef je, als het goed is, maar een keer in te stellen en heb je gedurende je gebruik van Bookzo profijt van wanneer dit goed gedaan is.

• Stap 1: De algemene instellingen.

We beginnen bij de algemene instellingen.

Deze instellingen hebben betrekking op meerdere aspecten van je database. Hier vul je bijvoorbeeld in welk volgende factuurnummer je wilt gebruiken, of je gebruik maakt van verschillende leeftijdscategorieën. Maar ook vul je hier je eigen gegevens in, welke bijvoorbeeld weer op de brieven worden gebruikt.

Voor een video uitleg van het instellen van de algemene instellingen druk je op de volgende link:
Instellingen - Instellingen

• Stap 2: De Online instellingen.

De Online instellingen hebben betrekking op hoe je online zichtbaar bent voor de gast. Dit zijn dus de gegevens hoe ze doorkomen op de website.  Maak je bijvoorbeeld gebruik van boeken per groep, dan zullen alle accommodaties onder die groep als 1 accommodatie getoond worden op de website, i.p.v. dan ze er allemaal los op staan.

Tevens vind je onder deze instellingen, wanneer je gebruik maakt van de mijnomgeving, de instellingen voor het gast en eigenaren portaal.

Bekijk de uitgebreide uitleg hier:

Online instellingen

• Stap 3: Uitgaande email instellingen.

Vanuit Bookzo is het mogelijk om (automatische) e-mails te versturen, om dit te kunnen doen moet je éénmalig de e-mail instellen. Klik bovenin het menu op het tabblad Instellingen > E-mail instellingen. Een pop-up scherm opent waarin je de gegevens kunt instellen.

Je kunt kiezen om te mailen vanuit je eigen SMPT server of die van Bookzo. Met bijhorend de eigen email als afzender of noreply@bookzo.nl

Hoe je dit instelt lees je hier:

E-mail instellingen