Let op; in dit artikel wordt de koppeling met Exact Online V2 beschreven, deze functioneert via Bookzo Web.

Het koppelen, synchroniseren en tonen van fouten gebeurt in web.bookzo.nl

Neem voor meer informatie over deze koppeling contact op met onze helpdesk.


Hoe werkt de koppeling met Exact Online?

  • De synchronisatie tussen Bookzo en Exact gebeurt iedere 5 minuten, automatisch. Eventuele foutmeldingen van de synchronisatie vind je in het To Do scherm. We raden aan deze direct op te lossen zodat de factuur opnieuw gesynchroniseerd kan worden.
  • Bookzo exporteert alle klanten en plaatst deze als nieuwe klant in Exact. Hierbij wordt het unieke Bookzo klantnummer gevuld als Zoekcode in Exact.
  • Bookzo exporteert (indien een accommodatie niet aan een eigenaar is gekoppeld) alle facturen en plaatst deze in Exact op de omzetrekening en de btw-rekening (met alle factuurregels op de betreffende grootboeknummers). Indien een eigenaar aan de accommodatie is gekoppeld gaat Bookzo ervanuit dat het een kruispost is en boekt Bookzo inclusief btw op de kruispostrekening. Dit geldt ook voor regels waarbij de omzet van de extra kosten voor de eigenaar is. 
  • Wijzig je een bestaande factuur in Bookzo, dan worden deze wijzigingen ook doorgevoerd in Exact. 
  • Exact stuurt de afgeletterde betalingen naar Bookzo en voegt deze toe aan een reservering. 
  • Bookzo exporteert betalingen naar Exact indien er een grootboeknummer in de Betaalwijze van Bookzo staat. We adviseren hierbij om een kruispost in te vullen (bijvoorbeeld bij een online of pinbetaling).


De koppeling met Exact stel je eenvoudig in via web.bookzo.nl - Koppelingen - Exact Online. Om te kunnen koppelen heb je een volledig ingerichte Exact administratie nodig en een gebruiker die alleen aan deze administratie is gekoppeld.

Bookzo Support kan deze module voor je activeren, je kunt ons bereiken via 0222745015 of support@bookzo.nl