Voorbereiding

Voordat u de koppeling in gebruik kunt nemen, moeten de instellingen van Booking.com en Bookzo op elkaar afgestemd worden.

Een korte impressie van de werking van de koppeling.

Stap 1: Aanmelden voor de koppeling bij Bookzo

• Ten eerste zult u zich bij Bookzo moeten aanmelden voor gebruik van de koppeling.
  • Daarvoor kunt u contact opnemen met Bookzo support

Stap 2: Accommodatie en rate plan ID's van Booking.com overnemen

De accommodaties en rate plans van Bookzo die u op Booking.com wilt aanbieden moeten eerst handmatig op het extranet van Booking.com worden aangemaakt.

Accommodaties

Na het aanmaken van de accommodatie (groep) op Booking.com dient u de volgende gegevens van Booking.com over te nemen (voor een accommodatie groep dienen dezelfde gegevens voor elke accommodatie in de groep ingevuld te worden):

Room ID's

Onder 'Rates & Availability  Calender' in Booking.com vindt u de Room ID's en de bij behorende rateplan ID's.

Deze dient ingevuld te worden bij de accommodatie in Bookzo onder Room ID:

Rate plan ID (Standard rate)

Onder Rate plans in Booking.com vindt u de Rate plan ID voor de Standard rate. Deze is tevens zichtbaar in de kalender als u met de muis over de link 'Standerd Rate' gaat. Noteer dit ID en vul het in bij de accommodatie in Bookzo onder Rate plan ID:

Rate plans

Als u gebruik maakt van rate plans, moeten deze ook handmatig aangemaakt worden bij Booking.com.

Vervolgens kunt u de ID's van Booking.com overnemen.

Rate plan ID

De rate plan ID's vindt u op dezelfde plek als de Rate plan ID van de standard rate.

Deze kunt u bij het Rate plan in Bookzo invullen onder Rate plan ID:

Stap 3: Annuleringskosten code instellen

De koppeling met Booking.com verwerkt annuleringen automatisch.

Voor meer informatie over dit proces, zie http://support.bookzo.nl/nl/support/solutions/articles/22000253402

Hierbij worden ook automatisch de annuleringskosten overgenomen. Dit zijn de annuleringskosten die doorgestuurd worden vanuit Booking.com en zijn gebaseerd op de annuleringsvoorwaarden die u zelf bij Booking.com hebt ingesteld.

Om de annuleringskosten automatisch te koppelen aan een extra kosten code, kunt u een extra kosten item aanmaken met de volgende instellingen:

Vink in dit scherm ook alle accommodaties aan waarop dit van toepassing is.

Zonder deze instellingen zullen de annuleringskosten ook overgenomen worden, alleen moet u dan nog handmatig een extra kosten code invullen voordat u de reservering kunt opslaan.

Stap 4: Leeftijd kinderen

In de instellingen van Bookzo kunnen de leeftijden voor kinderen en baby's ingesteld worden, bijvoorbeeld:

De uiterste leeftijd die geteld wordt als kind moet in Bookzo en Booking.com hetzelfde ingesteld worden.

In het extranet van Booking.com, kun je dezelfde instelling vinden in het menu (in het Engels) Property Policies en vervolgens op deze pagina onder 'Child policies and rates'. Op deze pagina kun je de leeftijd instellen onder 'Child rates', zie het volgende voorbeeld:

Voor de leeftijd van baby's hoeft niets te gebeuren. Als een boeking van Booking.com binnenkomt en daarin wordt geconstateerd dat de leeftijd van het kind in de categorie Baby valt, dan telt Bookzo deze automatisch als baby in plaats van kind.

De koppeling activeren

Stem met Bookzo een moment af waarop u de koppeling daadwerkelijk wilt activeren. Dit is bij voorkeur een moment waarop zowel u als Bookzo de tijd neemt om in de gaten te houden of alle gegevens goed doorgestuurd worden.

Stap 1: Bookzo kiezen als Connectivity provider

In het extranet van Booking.com kunt u kiezen voor Bookzo als Connectivity provider.

Kies er voor om automatisch een connectie te maken.

Stap 2: Bookzo bevestigt uw verbindingsverzoek

• Bookzo krijgt melding van uw verzoek.
  • Pas wanneer deze door Bookzo is bevestigt, is uw koppeling echt actief. Dit doen wij uiteraard zo snel mogelijk.
  • Om er voor te zorgen dat er onverhoopt boekingen verloren gaan, is het van belang dat u dit verbindingsverzoek van tevoren met Bookzo afstemt.

Nadat uw koppeling actief is zullen wij met u contact opnemen om samen te controleren of alles volgens uw wensen overkomt van en naar Booking.com

Note voor Bookzo support: in sommige gevallen moet voor de kamers single use aangezet worden en het pricing model op standard/default, zie: Booking.com single use aanzetten