Bookzo heeft een koppeling met CCV Online Payments. Naast de gebruikelijke online betaalmethoden zoals iDeal is het middels deze koppeling mogelijk om creditcards rechtstreeks in Bookzo te belasten. Dit kunnen creditcards zijn die gebruikt worden bij boekingen in de channels maar ook creditcards die u bij het in- of uitchecken vastlegt.

Voor een correcte werking is het noodzakelijk te registreren via onderstaande link:

Na de registratie kunt u online betalen activeren in Bookzo onder 'Instellingen > Online instellingen > Online betalen'.

Kies bij Provider voor 'CCV'.

Provider:

Selecteer hier CCV als gewenste payment provider.

Online betalen activeren activeren op website:

Hiermee activeert of deactiveert de mogelijkheid van het online betalen via de eigen website. Let op! Hiervoor moet wellicht het CCV-abonnement worden aangepast. Standaard staat Betaalmethode "landingpage" niet aan helaas. Neem hiervoor contact op met CCV.

API-key:Voer hier de API-key in. Deze is terug te vinden in uw CCV account.
Betaalmogelijkheden:Vink 'Overboeken' aan om op de website naast de online betalingen ook de mogelijkheid te bieden om een melding te tonen hoe het bedrag overgemaakt kan worden naar een bankrekening.
Bedrag:Selecteer hier het bedrag wat de gast moet betalen, keuze uit:
- Aanbetaling.
- Totaalbedrag.
- Keuze aanbetaling of totaalbedrag.
Direct als betaling registreren:

Hiermee wordt de online betaling direct als definitieve betaling in Bookzo opgeslagen, kies dit niet als u Bookzo gekoppeld heeft aan uw boekhouding omdat dan later de betaling nog eens door uw boekhoudpakket wordt geïmporteerd.

Betalingen accepteren via klantenportaal:Als dit aan staat, dan is het mogelijk dat de gast de betaling direct in de Mijn-omgeving doet.
Betaalwijze:Kies hier de betaalwijze waarop de betaling geregistreerd moet worden.
Succes url:Geef hier de URL van de internetpagina op als de betaling is gelukt. Indien leeg, gaat deze naar een standaardpagina. Deze instelling wordt niet gebruikt voor de website, de website gaat altijd terug naar de website zelf om de betaling af te ronden.
Failed url:Geef hier de URL van de internetpagina op als de betaling is mislukt. Indien leeg, gaat deze naar een standaardpagina. Deze instelling wordt niet gebruikt voor de website, de website gaat altijd terug naar de website zelf om de betaling af te ronden.

Wanneer u alle instellingen heeft opgegeven klikt u op [Ok] om de gegevens op te slaan en te activeren.

Creditcard belasten in combinatie met channels

Maakt u gebruik van channels via SmartHOTEL, Cubilis of de koppeling met Booking.com en wilt u ook creditcards belasten? Dan zijn een aantal extra instellingen nodig.

• Zorg ervoor dat de accountnaam is ingevuld bij de online instellingen in Bookzo.
  • Maak een betaalwijze aan, bijvoorbeeld 'CCV creditcard betaligen' en. vink hierin het vinkje 'Gebruik voor CCV creditcard betalingen' aan.

• Maak bij Onderhoud > Brieven & Mailings een brief aan met het samengevoegde veld <<SecureUrl3D>> er in. Dit is de link voor de gast om de creditcardbetaling te bevestigen. In de mail kan uitgelegd worden dat de betaling van een eerdere reservering nu uitgevoerd moet worden en dat er nog een bevestiging nodig is. U kunt losse brieven aanmaken voor bijvoorbeeld Booking.com, eventuele andere channels en handmatig toegevoegde creditcards.

Creditcard belasten

Open of maak een nieuwe reservering en klik op de knop [Creditcard]. Deze knop wordt pas actief als de reservering is opgeslagen.

Vul de creditcard gegevens in en klik op [Opslaan]. Indien de reservering via een channel is gemaakt en hier zijn creditcard gegevens in meegestuurd, dan zijn de creditcard gegevens al ingevuld (zie volgend scherm).

Klik daarna op de knop [Start belasting proces].

Wanneer een creditcard automatisch meegestuurd is vanuit een channel, dan kan dit een zogeheten virtuele creditcard zijn. Meestal staat het in de memo omschreven dat het om een virtuele creditcard gaat.

Als het gaat om een virtuele creditcard dan staat meestal het vinkje "Virtual creditcard" al aangevinkt. Zo niet, vinkt u deze zelf aan.

Het te belasten bedrag kan worden ingevoerd, meestal is dit het volledige bedrag van de reservering. In het geval van een virtual creditcard zal dit meestal het maximale bedrag zijn waarmee de kaart te belasten is. Dit maximale bedrag kunt u eventueel opzoeken bij het channel zelf.

De omschrijving wordt automatisch ingevuld, deze wordt getoond op de pagina waar de gast de creditcard betaling moet bevestigen en wordt ook getoond op het creditcard afschrift van de gast.

Klik ten slotte op [Probeer de creditcard te belasten].

Vervolgens kan het volgende gebeuren:

In het geval van een virtuele creditcard

• Als het lukt om de creditcard direct te belasten, dan wordt een melding getoond dat de betaling z.s.m. wordt toegevoegd aan de reservering.
  • Als het niet lukt om de creditcard te belasten (bijvoorbeeld omdat de virtuele creditcard nog niet actief is), dan wordt een foutmelding getoond. Meer informatie over de foutmelding kun je opzoeken in het klantenportaal van CCV en soms ook in de omgeving van het channel waar de virtuele creditcard vandaan komt.

In het geval van een normale creditcard

1. Er wordt een melding getoond dat er eerst nog een e-mail gestuurd moet worden met het veld <<SecureUrl3D>> die de link zal bevatten die de gast moet volgen.
  2. Stuur de gast vervolgens een e-mail op basis van de brief met het samengevoegde veld <<SecureUrl3D>>.
  3. Nadat de gast de link in de mail gevolgd heeft en daar de creditcardbetaling bevestigd heeft, wordt de betaling alsnog automatisch aan de reservering toegevoegd.