Wanneer u een eindafrekening voor een eigenaar maakt krijgt u een overzicht van de huuromzet min de te verrekenen provisie en eventueel extra te verrekenen werkzaamheden (bijvoorbeeld onderhoud, vervanging). Hierin bepaalt u zelf de periode. Hieronder staat beschreven hoe u een eindafrekening per eigenaar, voor meerdere eigenaren tegelijk en een SEPA bestand maakt.

Eindafrekening maken per eigenaar

Om voor een eigenaar een eindafrekening te maken volgt u de volgende stappen:

• Ga naar 'Stamgegevens' > 'Eigenaren' en selecteer de eigenaar voor wie u een eindafrekening wilt maken (dubbelklik).
  • Vervolgens klikt u bovenaan op 'Nieuwe eindafrekening en selecteert u de periode waarover u een eindafrekening wilt sturen.
  • Selecteer de openstaande facturen als u deze wilt verrekenen met de eindafrekening.
  • Bij 'Voorbeeld' kunt u controleren of de eindafrekening klopt. Vervolgens kunt u deze direct vanuit Bookzo e-mailen naar de eigenaar of afdrukken.

Batch eindafrekeningen maken voor meerdere eigenaren

Om voor meerdere eigenaren een afrekening te maken in één keer volgt u de volgende stappen:

• Ga naar 'Stamgegevens > Eigenaren' en druk op 'Batch eindafrekeningen'. Vervolgens opent zich een nieuw scherm en kunt u een selectie opgeven van de eigenaren waarnaar, en periode waarover, u een eindafrekening wilt sturen.
  • Vink openstaande facturen aan als u deze wilt verrekenen met de eindafrekening. Bij 'Vanaf en Tot en met' kunt u segmenteren op factuurdatum. Laat u dit leeg dan zullen alle te verrekenen facturen worden meegenomen.
  • Tot slot drukt u onderaan op verzenden: de eindafrekeningen worden naar de eigenaren verstuurd.

⚠️Let op: als u op [Verzenden] klikt, worden de eindafrekeningen direct gemaakt en verzonden.

Tip: maak vooraf altijd een proefzending om te controleren of alle gegevens juist worden verwerkt.

Betalingen verzamelen in SEPA bestand

Om een SEPA bestand aan te maken zodat u alle eindafrekeningen direct kunt verwerken volgt u de volgende stappen:

• Maak de eindafrekeningen via Batch eindafrekeningen
  • Er komt een pop-up in beeld met de resultaten
  • Filter de eigenaren zonder eindafrekening

• Export naar Excel

• Open het bestand in Excel, sla het bestand op als CSV.
  • Ga naar Sepatool.nl, log in en kies SEPA bewerken:

• Klik op Upload
  • Koppel de kolommen:
  • Vul uw eigen gegevens in:
  • Verwerk eventuele fouten:
  • Download SEPA en verwerk deze verder in de bank.