Vanuit de reservering is het mogelijk om een extra order of factuur te maken.

Vanaf versie 4.03.142 is het mogelijk om een op een aanvullende factuur vanuit een reservering een negatief bedrag in te geven op de huur.  Dit kan gebruikt worden in bijv:

Gast is niet tevreden en samen besluiten jullie een bedrag aan huur in mindering te brengen.

Echter heeft de gast alles al afgerekend en zijn ze nog aanwezig, je wilt dus niet dat de reservering verdwijnt uit je planbord.

Hier kun je de aanvullende factuur voor gebruiken.

Aanvullende factuur maken met teruggave van de huur en of kosten

• Klik in de reservering op de knop Order toevoegen
  • De aanvullende order opent automatisch op de accommodatie-regel
  • Geef bij Eenheidsprijs een negatief bedrag in, dit wordt in mindering gebracht op de huur
  • Sla de order als Definitief op
  • Nu ontstaat er een factuur met een negatief bedrag die je aan de terugbetaling kunt koppelen in je boekhouding

Het negatieve bedrag wordt in mindering gebracht op de huur, dit heeft dus ook gevolgen voor een eventuele eigenaar en rapportages.

Klik op de knop [Definitief] om er een factuur van te maken.

Kosten op de aanvullende factuur

De aanvullende factuur kon al worden gebruikt voor het toevoegen van Extra kosten.

Denk bijv. aan gasten die bij je verblijven en toch nog fietsen willen huren terwijl de reservering al volledig betaald is.

Aanvullende factuur maken met extra kosten

• Klik in de reservering op de knop Order toevoegen
  • De aanvullende order opent automatisch op de accommodatie-regel
  • Als je alleen kosten wilt factureren en niets met de huur wilt doen ga je naar een nieuwe regel
  • Geef de te factureren kosten op
  • Sla de order als Definitief op

De Extra kosten kunnen ook voor een bepaalde datum worden opgegeven door gebruik te maken van de velden 'Vanaf' en 'Tot'. Denk hierbij aan kosten met een bedrag per dag die niet gelden voor het hele verblijf

De aanvullende order is daarna ook terug te vinden onderin de tab [Extra facturen & orders] bij de hoofdreservering.