Via het tabblad 'Reserveringen' is een overzicht te maken waarin het aantal terugkerende gasten wordt getoond. Deze lijst is daarna te exporteren naar Excel om eventueel verder bewerkt te worden.

Zet vooraf bij 'Reserveringen vanaf' de datum op de vanaf datum vanaf wanneer de reserveringen worden getoond. In onderstaand voorbeeld wil ik weten hoeveel terugkerende gasten er zijn vanaf 1-1-2020 tot heden.

Ga naar het 'Planbord  tabblad Reserveringen' en klik daarna op [Alles].

Alle reserveringen vanaf 1-1-2020 worden nu getoond.

Sleep de kolomkop 'Contactpersoon' een regel naar boven om daarop te groeperen.

Klik nu met de rechtermuis 'Contactpersoon' en kies in het menu voor [Groep samenvattingen bewerker].

Vink in het venster 'Aantal' aan en klik op [OK].

De lijst wordt nu gegroepeerd op de 'Contactpersoon' en het aantal reserveringen.

Klik nogmaals met de rechtermuis op 'Contactpersoon', via 'Sorteer op samenvatting' om op- of aflopend te sorteren.

De resultaten zijn bijvoorbeeld nog verder te filteren op alleen gefactureerde reserveringen e.d.

Klik met de rechtermuis ergens op een regel om het hele overzicht te exporteren naar Excel om het daar verder te bewerken.